Israelul are un guvern nou Știrile Mapamond Creștin 828

Adaugat la :  27.05.2020

După 18 luni de blocaj politic și trei tururi de alegeri, în cele din urmă Israelul are un guvern. Parlamentul Israelului sau Knesseth-ul a depus jurământul după un acord semnat între prim-ministrul Benjamin Netanyahu și liderul Partidului Albastru-Alb, Benny Gantz. Cei doi rivali s-au confruntat în timpul celor trei runde de alegeri, înainte de a decide să colaboreze pentru a forma un guvern de urgență din cauza crizei provocate de noul coronavirus. Potrivit acordului, Netanyahu va fi prim-ministru timp de 18 luni, urmat de Gantz pentru alte 18 luni.

Benny Gantz: Sincer, am fi preferat să formăm un guvern diferit. Poate ar fi fost mai ușor pentru amândoi să mai candidăm într-o altă rundă de alegeri. Amândoi am luat o decizie dificilă, însă am luat decizia potrivită pentru poporul Israel.

Emily Jones: Guvernul a fost format în contextul unor neînțelegeri profunde privind probleme majore și numai timpul ne va spune cât va dura această coaliție fragilă.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii