Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Israelul avertizează Libanul să preia controlul asupra Hezbollah Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  7.08.2020

Soldații israelieni rămân în alertă de-a lungul graniței de nord a Israelului, după izbucnirea unor lupte în zonă. După cum ne-a spus și ambasadorul Israelului la ONU, Israelul vrea ca Libanul să preia controlul asupra grupării Hezbollah. Israelul a avertizat Libanul că trebuie să împiedice atacurile grupării Hezbollah în Israel, altfel va suporta consecințele. Am transmis un mesaj clar guvernului libanez: Trebuie neapărat să preluați controlul în sudul Libanului. Dacă veți permite grupării Hezbollah să atace comunitățile noastre, vom riposta și va fi dureros.

Premierul Libanului a acuzat Israelul de provocări în ceea ce el numea o escaladare periculoasă și ministrul informațiilor dă vina pe Israel pentru declanșarea ciocnirilor de la graniță.

Libanul condamnă agresiunile continue israeliene asupra suveranității Libanului și îndemnăm ONU să condamne aceste atacuri. Hezbollah, gruparea sprijinită de Iran, este o forță militară majoră în Liban, care rivalizează cu armata libaneză. Hezbollah e parte din guvernul libanez, dar primește ordine de la Teheran. Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, spunea pentru Știrile CBN că, dacă Libanul nu va prelua controlul asupra Hezbollah, vor plăti scump. Vom îngropa Hezbollah sub molozul Libanului. Guvernul libanez și armata libaneză va trebui să ia măsuri înainte să fie prea târziu.

De-a lungul graniței cu Libanul au erupt schimburi dure de focuri între Israel și Hezbollah. Nori de fum se puteau vedea deasupra Libanului în ceea ce unii descriu a fi una din cele mai violente ciocniri de după al doilea război libanez din 2006. Armata israeliană a ordonat israelienilor care locuiesc în zona de graniță să rămână în case. Israelul spunea că ciocnirile au început după ce o celulă a Hezbollah a pătruns ilegal la granița de nord.

După incident, premierul israelian Beniamin Netanyahu spunea că Israelul monitorizează situația și că politica sa este una clară. Mai întâi, să știți că nu vom permite Iranului să se instaleze la granița noastră cu Siria. În al doilea rând, Libanul și Hezbollah vor fi responsabili de orice atac împotriva noastră care vine de pe teritoriul Libanului. În al treilea rând, vrem să fim pregătiți pentru orice scenariu. Suntem activi în toate zonele, urmărind siguranța Israelului, atât în zonele de graniță, cât și mai departe. Mai devreme, premierul supleant și ministrul apărării, Benny Gantz, spunea că Israelul va împiedica Iranul să trimită armament avansat și rachete de precizie în Siria și Liban.

Vrem să reamintim atât Libanului cât și Siriei că sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă pe teritoriul lor. Israelul solicită Siriei și Libanului să-și asume această responsabilitate. Nu urmărim escaladări inutile, dar oricine ne va provoca va avea de înfruntat o capacitate operațională de vârf, de care sperăm să nu fie nevoie.

Israelul s-a pregătit de un atac încă de când un agent al Hezbollah a fost eliminat săptămâna trecută într-un presupus bombardament aerian israelian asupra unor obiective iraniene din Siria.

Generalul Mark Milley, șeful CJS, a făcut o vizită neanunțată în Israel, pentru a discuta despre provocările de securitate din regiune. Vizita sa a avut loc pe fondul unor tensiuni ridicate cu Iranul și cu aliații săi din Orientul Mijlociu, după o serie de explozii misterioase care au zguduit republica islamistă.


Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 339, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.