Israelul e in doliu in urma mortii sotiei presedintelui Rivlin

Adaugat la :  13.06.2019

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa implineasca 74 de ani. Rivlin a elogiat-o pe sotia sa draga.

Ma uitam la acea data de 5 iunie, atat de familiara... La multi ani, draga mea ! Multumesc, Nechama, pentru dragostea ta, parteneriatul tau, pentru familie si ca ai fost intotdeauna cu mine. Multumesc pentru mana care m-a sustinut si pentru inima care stia sa asculte. Multumesc pentru umorul si perspicacitatea ta si ca mi-ai oferit privilegiul de a fi sotul sotiei presedintelui. Apele cele mari nu pot sa stinga dragostea, si raurile n-ar putea s-o inece.Odihneste-te in pace !

Nechama a suferit un transplant de plaman in urma cu trei luni. Suferea de o boala de plamani din 2007. Nechama s-a nascut intr-un mosav din centrul Israelului in 1945, iar parintii ei au emigrat

din Ucraina. A lucrat ca cercetator la Universitatea Evreiasca din Ierusalim in aria zoologiei, ecologiei si geneticii. S-a casatorit cu Rivlin in 1971 si au avut trei copii. Rivlin a ajuns presedinte in 2014, iar Nechama s-a concentrat pe arta, activitati pentru copii cu nevoi speciale si pe mediu. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu si sotia sa, Sara, au participat la inmormantare si si-au exprimat durerea adanca pentru trecerea ei, in numele tuturor cetatenilor din Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 281 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri