Israelul insistă pe faptul că Hezbollah dezvoltă rachete în Beirut Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  15.10.2020

Armata israeliană insistă pe faptul că Hezbollah construiește rachete în trei locuri din Beirut, Liban. Gruparea teroristă susținută de Iran neagă acuzațiile, spunând că aceste locuri sunt doar niște zone industriale civile. Hezbollah simte însă presiunea de a-și dovedi afirmațiile.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu spunea luna trecută că Hezbollah fabrică din nou rachete de precizie pentru a le folosi împotriva Israelului. El a adus dovezi în fața Adunării Generale a ONU. „Aici este cartierul Janah din Beirut, chiar lângă aeroportul internațional. Aici, Hezbollah deține un depozit de arme secret. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a negat acuzația și chiar a dus câțiva reporteri într-un tur nocturn al zonei din Janah. Am venit aici pentru a confirma faptul că această clădire este una industrială în această zonă, de ani de zile. Este o clădire care funcționează și se poate vedea înăuntru. În fața tuturor trusturilor de presă, vă vom arăta minciunile lor, fiindcă acum transmitem live pe toate canalele de știri, arabe și străine.”

Netanyahu nu a spus foarte precis ce se află în acel loc. „A fost un depozit de arme, de rachete și explozibili. Purtătorul de cuvânt al armatei spunea că acolo se fabrică piesele și că nu trebuie neapărat să și vezi rachete acolo. Expertul militar, generalul brigadier în rezervă Assaf Orion, spunea că e important să privim dincolo de suprafață. Pe partea operațională, nu ați văzut nicio rachetă, însă Israelul a arătat care sunt mașinăriile și cum se folosesc, a identificat pe nume chiar membri ai Hezbollah, și sarcinile pe care le are fiecare. Armata israeliană a mai urmărit un camion de transport care părăsea unul din siturile expuse și ajungea la un alt sit.”

Toate acestea ies la iveală în timp ce gruparea Hezbollah este privită cu suspiciune de către public după explozia devastatoare din portul Beirut. „Pe 22 septembrie am văzut o altă explozie în Qana, sudul Libanului, pe care ei au încercat s-o mascheze. Susținută de Iran, Hezbollah operează atât ca organizație teroristă cât și ca partid politic. Acea combinație o obligă să-și ascundă operațiunile fără să devină ostilă publicului. Sistemul este clar. Iranul este un mediator, oferă capabilități și duce un război indirect, de slabă intensitate, împotriva rivalului său, prin reprezentantul său. La câteva ore de la discursul de la ONU, Nasrallah a încercat să mulțumească publicul libanez în timp ce organiza turul de presă. Cred că gruparea Hezbollah a fost șocată să vadă cât de expusă este și reacția promptă arată că este sub presiuni serioase de a se dezvinovăți în fața publicului libanez. Chiar turul de presă a fost unul mai avantajos decât se aștepta. De fapt, fără ca ei să-și dea seama, a permis Israelului să vadă ce se află în interior, în timp ce ei încercau să se dovedească faptul că nu sunt rachete înăuntru, dar au fost multe lucruri de văzut și le mulțumim că ne-au lăsat înăuntru.”

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 349, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe YouTube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.