Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Joel Rosenberg vorbeste despre impactul mesajului lui Pompeo in Orientul Mijlociu

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Renumitul autor si analist in Orientul Mijlociu Joel Rosenberg a fost si el la Cairo pentru a auzi discursul secretarului american de stat Mike Pompeo. Am vorbit cu Rosenberg despre semnificatia acestuia pentru Orientul Mijlociu.

Chris Mitcehll: Joel, secretarul de stat american Mike Pompeo a avut un discurs puternic. Am fost acolo la biserica pe care presedintele el-Sisi a cladit-o pentru Biserica Copta. Cum ai analiza discursul in sine?

Chris Mitcehll: Care natiuni credeti ca vor construi aliante in Orientul Mijlociu, de o parte sau de alta a baricadei?

Joel Rosenberg: De partea negativa este Rusia, cladind o alianta cu Iranul si Turcia. Aceasta e o problema grava, fiindca Turcia e un aliat NATO si totusi nu se poarta ca un aliat. Construiesc aliante cu Rusia si cu Iranul, ceea ce nu e bine. De cealalta parte avem SUA, in alianta cu Israel, Egipt, Iordania, Arabia Saudita, EAU si alte state din Golf care sunt impotriva amenintarii Iranului. Acestea sunt cele doua tabere care se contureaza. As spune ca nu sunt aliante pe deplin formate, dar, in ansamblu, exista o alianta vestica, pozitiva, condusa de SUA, si o alianta estica, cu Rusia, Iran si Turcia, care, cred, prevesteste rau si pericol pentru SUA si aliatii ei.

Chris Mitcehll: Joel, cum se pot ruga oamenii pentru ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu? Aceasta nu afecteaza doar regiunea de aici, ci intreaga lume. Joel Rosenberg: Crestinii de aici, din Egipt, se simt tare incurajati. Asa este, tinand seama ca intampina mari probleme. Tara aceasta incearca sa faca o multime de schimbari. Ne-am intalnit insa cu 30 de lideri seniori ai bisericii egiptene, ortodoxa si protestanta si ei se simt incurajati. Il vad pe presedintele lor ca lupta contra terorismului, a extremismului si ca le-a cladit cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu si s-au inviorat.

In timp ce calatoream prin regiune, evanghelici fiind, auzeam de alte comunitati crestine care se simt incurajate, dar, sa nu uitam, suntem in Orientul Mijlociu si aici s-au intamplat si vor continua sa se intample lucruri rele. Trebuie sa stam de partea fratilor si surorilor nostri crestini, dar trebuie sa ne si rugam ca aceasta alianta dintre Israel, Egipt, Iordania, Arabia Saudita, Emiratele, statele din Golf si SUA ca lider, sa se consolideze puternic, fiindca, daca va fi asa, de aici poate iesi mult bine.

Chris Mitcehll: Joel, ne vom ruga cu siguranta. Multumim pentru analiza ta si pentru ceea ce faci aici, in Orientul Mijlociu, pentru a aduce reconciliere.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Aplicatia mobila Cartea Cartilor, lansata in Romania acum cateva luni, a avut un impact puternic. Cu ajutorul acestui...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Intalnirile de rugaciune organizate de European Union of Prayer se desfaşoara de doua ori pe an in capitalele ţarilor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 468

Mai multe stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri#axzz5lWzFjUXA

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 960

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Wendy Griffith: Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat de multe ori Sudanul. Armata a preluat controlul in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

George Thomas: Ryan Boyette a slujit timp de 15 ani ca misionar in Sudan, in regiunea Muntilor Nuba. In prezent...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Krishna era dus de tatal lui la multe festivaluri hinduse, ca sa se inchine lui Dumnezeu. George Thomas: Dar Krishna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.