Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Joel Rosenberg vorbeste despre impactul mesajului lui Pompeo in Orientul Mijlociu

Adaugat la :  16.01.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Renumitul autor si analist in Orientul Mijlociu Joel Rosenberg a fost si el la Cairo pentru a auzi discursul secretarului american de stat Mike Pompeo. Am vorbit cu Rosenberg despre semnificatia acestuia pentru Orientul Mijlociu.

Chris Mitcehll: Joel, secretarul de stat american Mike Pompeo a avut un discurs puternic. Am fost acolo la biserica pe care presedintele el-Sisi a cladit-o pentru Biserica Copta. Cum ai analiza discursul in sine?

Chris Mitcehll: Care natiuni credeti ca vor construi aliante in Orientul Mijlociu, de o parte sau de alta a baricadei?

Joel Rosenberg: De partea negativa este Rusia, cladind o alianta cu Iranul si Turcia. Aceasta e o problema grava, fiindca Turcia e un aliat NATO si totusi nu se poarta ca un aliat. Construiesc aliante cu Rusia si cu Iranul, ceea ce nu e bine. De cealalta parte avem SUA, in alianta cu Israel, Egipt, Iordania, Arabia Saudita, EAU si alte state din Golf care sunt impotriva amenintarii Iranului. Acestea sunt cele doua tabere care se contureaza. As spune ca nu sunt aliante pe deplin formate, dar, in ansamblu, exista o alianta vestica, pozitiva, condusa de SUA, si o alianta estica, cu Rusia, Iran si Turcia, care, cred, prevesteste rau si pericol pentru SUA si aliatii ei.

Chris Mitcehll: Joel, cum se pot ruga oamenii pentru ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu? Aceasta nu afecteaza doar regiunea de aici, ci intreaga lume. Joel Rosenberg: Crestinii de aici, din Egipt, se simt tare incurajati. Asa este, tinand seama ca intampina mari probleme. Tara aceasta incearca sa faca o multime de schimbari. Ne-am intalnit insa cu 30 de lideri seniori ai bisericii egiptene, ortodoxa si protestanta si ei se simt incurajati. Il vad pe presedintele lor ca lupta contra terorismului, a extremismului si ca le-a cladit cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu si s-au inviorat.

In timp ce calatoream prin regiune, evanghelici fiind, auzeam de alte comunitati crestine care se simt incurajate, dar, sa nu uitam, suntem in Orientul Mijlociu si aici s-au intamplat si vor continua sa se intample lucruri rele. Trebuie sa stam de partea fratilor si surorilor nostri crestini, dar trebuie sa ne si rugam ca aceasta alianta dintre Israel, Egipt, Iordania, Arabia Saudita, Emiratele, statele din Golf si SUA ca lider, sa se consolideze puternic, fiindca, daca va fi asa, de aici poate iesi mult bine.

Chris Mitcehll: Joel, ne vom ruga cu siguranta. Multumim pentru analiza ta si pentru ceea ce faci aici, in Orientul Mijlociu, pentru a aduce reconciliere.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.