Joni Eareckson trece peste cancer cântând

Adaugat la :  7.10.2019

Joni Eareckson Tada: După cum mulți dintre telespectatori își amintesc, am avut cancer în 2010 și o recidivă la sfârșitul lui decembrie 2018. La începutul acestui an am fost operată și supusă radiațiilor. Am fost internată în spital timp de câteva săptămâni, dar mă simt mult mai bine acum și sunt mult mai puternică.

Urmează ziua mea de naștere. Peste câteva săptămâni voi împlini 70 de ani.

Sunt nemaipomenit de fericită văzând cum Domnul Isus mi-a dat putere, perseverență, m-a ajutat să rezist. Trăiesc bine, sunt puternică, și Îi mulțumesc Domnului pentru asta.

Reporter: În vară ai făcut un anunț minunat, spunând că nu mai ai cancer. Spune-ne cum a fost momentul când ai aflat vestea și care a fost răspunsul publicului când ai făcut anunțul.

Joni Eareckson Tada: A fost a doua oară când am auzit „Ești vindecată de cancer”. Nu știu cât de credibilă e această afirmație. Cine știe, poate că peste un an sau doi cancerul va recidiva iar. În momentul de față, cred că fiecare microb răspunzător de cancer a ieșit din trupul meu și mă bazez pe dragostea și harul lui Dumnezeu. Din fericire, mulți oameni s-au rugat și cred că acesta e unul dintre motivele pentru care mă simt atât de bine.

Reporter: Spune-ne despre momentul în care doctorul ți-a dat vestea despre recidiva cancerului. Cum ai reacționat ? Ce ați simțit în acel moment tu și soțul tău, Ken ?

Joni Eareckson Tada: Îmi amintesc că, prima dată când am auzit că am cancer, în 2010, primul răspuns a fost: „Ei bine, cred că Dumnezeu pune la cale ceva măreț”. Apoi, la sfârșitul anului trecut, când am auzit de recidivă, îmi amintesc că am spus: „Se pare că Dumnezeu plănuiește să facă ceva mult mai măreț”. Cred că lucrarea măreață a lui Dumnezeu este să-mi lărgească inima față de El. Prin această a doua luptă cu cancerul, mi-a deschis mai mult sufletul față de El, a pus mai mult din harul Lui în mine și învăț să mă bazez pe El mai mult în fiecare zi. Cu cât mă las mai mult în mâna Lui, cu atât văd că e mai puternic și asta îmi dă încredere în viitor. Dacă mai aud o dată: „Îmi pare rău, Joni, ai cancer”, nu mă voi clătina, nu voi fi zdruncinată, fiindcă Dumnezeul meu e demn de încredere.

Cancerul nu câștigă dacă mori. Conform lui John Piper, cancerul câștigă numai dacă nu-L iubești pe Isus Hristos. Îl iubesc pe Isus în fiecare zi pe care o primesc de la Domnul.

Reporter: Cât de greu a fost să treci prin chimioterapie, având în vedere situația ta fizică ? Cum te-a sprijinit Dumnezeu în timpul tratamentului ?

Joni Eareckson Tada: M-a sprijinit fiindcă am trecut prin suferință cântând.

La începutul anului, când am fost în spital, după radiație, pneumologul mi-a zis că radiația mi-a afectat respirația. A fost dificil, deoarece eu oricum am dificultăți de respirație. Mi-a zis că unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le fac e să respir adânc, să vorbesc cât de tare pot și să cânt chiar, dacă reușesc.

I-am zis că pot să trec cântând prin suferință.

Cât am stat în spital, în fiecare zi alegeam un nou imn, deschideam ușile salonului și cântam :„Isus mântuie, Isus mântuie,/ răspândește vestea în larg./ Isus mântuie, Isus mântuie”.

Nu pretind că aș fi vreo cântăreață grozavă, nu sunt Amy Grant și nici Kari Jobe, însă îmi place să cânt atunci când trec prin greutăți.

Pentru mine, cântatul a fost felul în care mi-am dezvoltat plămânii, modalitate pe placul Domnului și recomandată de doctor. Așa mi-am recăpătat abilitatea de a respira bine.

Sunt mulțumitoare că încă pot face acest lucru.

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.