Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

La curent cu Orientul Mijlociu 22 iunie 2020

Adaugat la :  23.06.2020

1. O creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus recent confirmate în Israel ar putea obliga autoritățile să reimpună din nou blocajul la nivel național.

Vorbind la ședința săptămânală a cabinetului din Ierusalim, premierul Beniamin Netanyahu a menționat o serie de prognoze care i-au fost prezentate recent, toate oferind estimări alarmante pentru viitorul apropiat. „Zilele trecute am avut o ședință cu privire la creșterea accentuată a mortalității pacienților cu coronavirus. Azi dimineață, am solicitat adunarea tuturor directorilor generali ai ministerelor responsabile, precum și de la Federația Autorităților Locale, împreună cu șeful Securității Naționale. Consiliul și experții în măsură și-au adus evaluările și expertiza. Mi-au oferit diferite prognoze de la diferite agenții, iar aceste prognoze au fost îngrijorătoare. Trebuie chiar acum să stabilizăm situația.”

Având în vedere prognozele sumbre, liderul israelian a conștientizat inevitabila nemulțumire a populației produsă de noile măsuri. „Dacă nu ne schimbăm imediat comportamentul în ceea ce privește măștile și menținerea distanței, vom aduce asupra noastră, contrar intenției noastre, reinstaurarea restricțiilor tuturor activităților. Niciunul dintre noi nu vrea acest lucru. Prin urmare, vă îndemn pe voi, cetățeni ai Israelului, să purtați măști și să mențineți distanța.”


2. Ulterior, premierul Netanyahu a profitat de ocazie pentru a lăuda Agenția Internațională pentru Energie Atomică, după ce Consiliul Guvernatorilor a adoptat o rezoluție prin care a solicitat Republicii Islamice Iran să coopereze pe deplin cu Centrul de monitorizare nucleară, având în vedere refuzul regimului Ayatollah de a permite accesul în locațiile suspectate și lipsa de clarificări a acesteia cu privire la întrebările relevante ale agenției.

Iranul continuă să mintă în fața comunității internaționale pentru a obține arme nucleare. Astăzi, chiar AIEA, înțelege acest lucru. Raportul său de la sfârșit de săptămână vorbește de la sine. Aceste instituții înțeleg acum ceea ce noi am tot dezvăluit ani la rând.

Alături de aprecierile primului ministru, premierul succesor și ministrul apărării, Benny Gantz, a subliniat cât de important este să înțelegem activitățile Iranului de destabilizare a Orientului Mijlociu în pofida problemelor sale interne.


4. Înainte de adoptarea proiectului european, Republica Islamică a încercat să facă presiuni asupra Berlinului, Londrei și Parisului, alături de celelalte state membre ale AIEA, insistând că acest Consiliu al Guvernatorilor Agenției nu ar trebui să permită inamicilor planului comun de acțiune, care este fundamentul tehnic pentru acordul nuclear din 2015 cu Iranul, să pună în pericol interesele supreme ale Iranului, subliniind în același timp că E3, cu referire la Marea Britanie, Franța și Germania, nu ar trebui să stea în umbră după ce au eșuat să-și îndeplinească propriile atribuții.

Declarația ministrului iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a venit după ce a încheiat o călătorie la Moscova, unde a avut o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Am discutat situația Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune, privind programul nuclear iranian. În ciuda politicii clar distructive urmărite de SUA, am fost de acord cu privire la importanța păstrării acestui acord ca un factor major în menținerea securității internaționale. În timp ce, printre altele, cel mai înalt diplomat iranian a insistat că a fost posibilă o soluție agreabilă în legătură cu cererile AIEA pentru inspecțiile a două locații suspectate de activități nucleare nedeclarate. Cel mai înalt diplomat din Berlin, Heiko Maas, este aparent neimpresionat de acțiunile Teheranului și a solicitat regimului ayatollah să se comporte în mod constructiv.


4. Printre alte știri, Iranul a anunțat că marina sa a lansat cu succes o nouă rachetă de croazieră de fabricație autohtonă în timpul manevrelor de război din nordul Oceanului Indian, în apropiere de intrarea în Golful Oman, care se află lângă strâmtoarea strategică Hormuz. Potrivit agenției de știri locale Tasmin din țară, în timpul exercițiilor, rachetele de scurtă și lungă distanță, lansate de pe uscat sau de pe mare, au fost trase cu succes de pe coastă și de pe punțile navelor, lovindu-și țintele cu mare precizie.

A susținut că rachetele de croazieră de nouă generație au o autonomie de 280 de kilometri, care este egală cu aproximativ 175 de mile.


Aici găsești știrile de la TV7 (sub denumirea „La curent cu Orientul Mijlociu) și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel


Grupaj de știri difuzat inițial în 22 iunie 2020, realizat de TV7.


Alte știri aici: www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.