Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Legea împotriva misionarilor în Rusia Știre Alfa Omega Mapamond creștin 845

Adaugat la :  23.09.2020

În ultimii ani, Rusia a persecutat numeroase persoane pentru practicarea credinței, potrivit așa-numitei Legi anti-misionare care a fost votată în 2015. Acest fapt i-a determinat pe apărătorii drepturilor omului să tragă un semnal de alarmă în privința Rusiei și a altor țări din blocul sovietic. Recent, Geroge Thomas de la CBN a stat de vorbă cu un membru al Alianței Internaționale pentru Libertatea Religioasă despre această tendiță îngrijorătoare.


George Thomas, reporter: Nury Turkel, vă mulțumesc pentru participare. Începând cu luna ianuarie 2019 până în primele șase luni din 2020, Rusia a persecutat 17 organizații și 125 de persoane, potrivit controversatei Legi anti-misionare. Pe cine persecută rușii?


Nury Turkel, Alianța Internațională pentru Libertatea Religioasă: În era sovietică și în era post-sovietică guvernul a sancționat practicile religioase, cu excepția creștinismului ortodox și a sufismului islamic. Guvernul rus, asemenea altor regimuri autoritare, percepe religia organizată sau viața spirituală ca fiind o amenințare pentru supraviețuirea regimurilor politice. Ei monitorizează locurile de închinare prin spioni și prin tehnologie avansată folosită și în China comunistă. Ei îi monitorizează pe cei care participă la activități religioase pentru a afla cine poate fi asociat cu vreo activitate religioasă. Ei urmăresc legăturile sociale individuale și practicarea închinării conform tradițiilor religioase și de sărbători. Ei monitorizează activitățile religioase obiectate de guvern prin mai multe metode.


George Thomas: Care este rolul Bisericii Ortodoxe ruse în reprimarea libertății religioase în prezent?


Nury Turkel: Se comportă asemenea altor societăți despotice. Grupul religios preferat al guvernului acționează în avantajul versiunii oficiale a guvernului sau colaborează cu versiunea oficială pentru a garanta propria supraviețuire. Este o greșeală. Comunitatea creștină ortodoxă rusă ar trebui să colaboreze cu oficialitățile ruse imparțiale, ar trebui să apere libertatea religioasă deoarece libertatea religioasă și nu persecuția religioasă asigură stabilitatea guvernului. Când guvernul respectă libertatea religioasă individuală, dreptul individului la închinare, dreptul de a practica orice religie sau dreptul de a nu practica nicio religie, acest fapt contibuie la crearea unei societăți stabile, variate și respectuoase.


George Thomas: Vedem cum libertatea religioasă se pierde în unele dintre țările fostei Uniuni Sovietice, ca Uzbekistan, Kazahstan, Kirghizstan și Tadjikistan, nu-i așa?


Nury Turkel: Politicile Rusiei și ale fostelor republici sovietice din Asia Centrală cu privire la libertatea religioasă au fost și sunt simbiotice. Ei urmăresc o nouă normă a unui stil sovietic vechi de persecuție religioasă. Deși unele practici religioase nu sunt sancționate în mod oficial datorită tradiției lor, a trecutului istoric, deoarece au încheiat o alinață nouă și se ocupă de pericolele care pândesc societatea, ei găsesc o scuză ieftină în ce privește practicile religioase. Fostele republici sovietice urmează inițiativele politicii rusești, câteodată le copiază, câteodată adoptă politicile implementate de Kremlin.


Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.


Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 845, difuzată în septembrie 2020.


Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.