Libertate în Hristos

Adaugat la :  7.05.2021

Sânge, gloanțe, oroare. Alexandar a retrăit conflictul care a distrus țara lui natală în fiecare zi. Tulburarea de stres post-traumatic l-a împins într-un cerc vicios al distrugerii. Cum a oprit el această nebunie? Urmăriți.

Aleksandar Opancic: Toată ziua am auzit grenadele și gloanțele. S-a întâmplat un lucru teribil în Yugoslavia în acele vremuri. Frații și surorile au fost separați, oamenii au fost uciși în masă. A fost groaznic.

Aleksandar Opancic este din Yugoslavia și a trăit teroarea războiului din Bosnia. În 1997 el s-a mutat în Statele Unite, însă nu a reușit să scape de ororile prin care a trecut.

Aleksandar Opancic: După război, am avut o tulburare gravă de stres post-traumatic. Am fost împușcat în război. Am șrapnel în picioare. Te trezești într-o noapte, într-o stare de frică și te compleșesc amintirile. Încerci să nu te gândești la ele, încerci să faci față, să te vindeci. Totul e în regulă, încerc să îmi spun că trebuie să uit totul, altfel aminitile îmi vor afecta viitorul.

Aleksandar a consumat droguri și alcool pentru a se confrunta cu trauma.

Aleksandar Opancic: M-am drogat cu metamfetamină, am fumat marijuana, am băut mult alcool pentru a putea face față, pentru a putea uita. Am fost beat. Am lucrat de la miezul nopții până la opt dimineața. După aceea m-am dus în baruri până la ora două sau trei după masa. Am parcat în fața casei. Apoi, m-am dus înapoi la lucru. Așa au trecut zilele.

În cele din urmă s-a căsătorit și a avut un fiu. Însă consumul tot mai mare de droguri i-a distrus familia.

Aleksandar Opancic: Nu m-a interesat nimic altceva decât consumul de droguri și alcool. Nu am acordat atenție soției. Am început să lipsesc cu zilele de acasă. Înțeleg că după toate astea, ea a luat copilul meu și a plecat.

Soția lui Aleksander a luat totul și l-a părăsit. El a devenit prieten cu un grup de motocicliști, cu care s-a implicat în trafic de droguri și de arme.

Aleksandar Opancic: Am petrecut mult timp împreună, au fost prietenii mei și m-au ajutat. Mi-au oferit bani pentru a mă descurca în fiecare lună.

Au avut loc multe arestări. În vara lui 2006, în timp ce se afla la închisoare, el a auzit un pastor care vestea Evanghelia lui Isus Hristos.

Aleksandar Opancic: A spus că Isus este Fiul lui Dumnezeu. El este Fiul Tatălui. Am continuat să îl ascult și am avut o revelație. Am înțeles că El mă iubește și am simțit cum a coborât Duhul Său peste mine. Am fost copleșit de dragostea Sa.

Când a fost eliberat din închisoare s-a întors la vechile obiceiuri. După scurt timp a fost arestat din nou pentru trafic de arme și a fost compleșit de deznădejde.

Aleksandar Opancic: M-am întrebat oare de ce duc o astfel de viață, de ce mă droghez, de ce fur bani de la oameni? Am vrut să mă sinucid. Am simțit că e vremea să mor, am avut o viață dură. Apoi, am auzit vocea Lui care mi-a spus să deschid Biblia. Am deschis Biblia și am citit-o.

În acea celulă, în acea noapte, Dumnezeu i-a dezvăluit numeroasele căi prin care l-a protejat și l-a salvat în acei ani grei. Aleksandar și-a predat viața lui Isus. Acuzațiile împotriva lui au fost retrase în mod neașteptat și a fost eliberat din închisoare. De data aceasta a început o nouă viață în Hristos.

Aleksandar Opancic: Este libertate în Isus. Este dragoste în Isus. Există acceptare în Isus. Isus este Prietenul tău. Tot ce îți lipsește găsești în Isus, odată ce decizi să crezi în El. Eu am decis să cred în El. Am cunoscut viața fără El și acum cunosc viața cu El. El îmi împlinește toate nevoile. Acum vreau să îmi trăiesc viața pentru Domnul.

Dumnezeu i-a dat lui Aleksandar un nou început în viață. El a fost eliberat de tulburarea de stres post-traumatic care l-a ținut în acel cerc vicios al distrugerii.

Aleksandar Opancic: Sunt așa de mulțumitor lui Dumnezeu. Mi-a dat o soție frumoasă. Mi-a dat o misiune, aceea de a slăvi numele Său. Indiferent ce fac, El este pe primul loc. Această libertate este uimitoare și mă simt curățat. El m-a curățat de păcate. Mă simt curat. Sunt un om născut din nou.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 877, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională