Libertate religioasă în Sudan

Adaugat la :  2.06.2021

Creștinii din Sudan sunt uimiți de schimbările din țară. După decenii de persecuție, acum se pot închina în mod liber. Așa cum ne va spune Jennifer Wishon de la CBN, deși mai e loc pentru îmbunătățiri, guvernul de tranziție din Sudan a schimbat în bine viața nemusulmanilor.

Jennifer Wishon: Pentru prima dată în 20 de ani, Comisia Statelor Unite pentru Libertate Religioasă Internațională a îndepărtat Sudanul de pe lista țărilor periculoase.

Creștinii din Sudan se închină în mod liber lui Dumnezeu, fără să se teamă de persecuție. Guvernul de tranziție militar-civil a făcut schimbări remarcabile după ce a preluat conducerea țării, și asta după ce Omar al-Bashir a fost înlăturat de la putere cu doi ani în urmă, printr-o lovitură de stat.

Nasreldin Mufrih, Ministrul Cultelor din Sudan: În prezent, oamenii își pot practica credința în public în mod liber, fără a fi defăimați.

Jennifer Wishon: Sudanul a abrogat legea apostaziei, a pus capăt pedepsei prin biciuire pentru blasfemie, a interzis mutilarea genitală a femeilor, a abolit legea privind tutela pentru femei și, în prezent, Crăciunul este o sărbătoare națională.

Anurima Bhargava, Comisia Statelor Unite pentru Libertate Religioasă Internațională: Guvernul din Sudan recunoaște comunitatea creștină din Sudan și asigură celebrarea sărbătorilor, celebrarea zilelor cu o semnificație religioasă. Vedem că bisericile și alte lăcașe de închinare din țară pot funcționa așa cum nu au putut înainte, în mod liber. Astfel, creștinii simt că fac parte din societatea sudaneză.

Jennifer Wishon: Potrivit Ministrului Cultelor din Sudan, creștinilor cărora li s-au confiscat bisericile, proprietățile și banii își vor primi bunurile înapoi. În perioada mandatului prim-ministrului Abdalla Hamdok, adepții lui Isus încep să primească roluri de lideri.

Dwight Bashir, Comisia Statelor Unite pentru Libertate Religioasă Internațională: El a cooptat doi creștini în cabinetul său, ceea ce cu câțiva ani în urmă ar fi fost de neconceput.

Jennifer Wishon: Mai este mult de lucru după decenii de intoleranță religioasă. Creștinii și alte minorități încă se mai confruntă cu provocări, chiar și cu violență. Însă potrivit liderilor, tinerii din Sudan reprezintă speranța pentru un viitor mai pacifist.

Nasreldin Mufrih: Ei colaborează, au frecventat aceași școală. Noțiunea de diferențe politice nu face parte din mentalitatea acestei generații noi, chiar dacă au fost constrânși să gândească în acel mod.

Jennifer Wishon: Departamentul de Educație al Sudanului lucrează la rescrierea programei școlare pentru a susține sentimentul de demnitate și de apartenență a studenților de toate credințele.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 881, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională