Libertatea religioasă în lume

Adaugat la :  13.01.2021

Persecuția minorităților religioase este una dintre problemele cele mai grave ale noului an. Potrivit lui Gayle Manchin, președintele Comisiei Statelor Unite pentru Libertate Religioasă Internațională, China dă cele mai multe motive de ingrijorare.

Gayle Manchin: China a maltratat minoritățile religioase, mai ales uigurii din lagărele de concentrare. Ei au fost hărțuiți, trimiși la închisoare. Vrem să continuăm să ne asigurăm că oamenii vor fi informați cu privire la comportamentul Chinei. Încurajăm țările să includă și libertatea religioasă în discuțiile privind afacerile interne, economice când poartă discuții cu China.

George Thomas: Există și vești bune legate de libertatea religioasă. Potrivit lui Machin, noii lideri ai Sudanului au făcut schimbări semnificative în fosta națiune islamică.

Gayle Manchin: Ei au implementat o nouă mentalitate. Pe lângă susținerea verbală a libertății religioase, ei au fost deschizători de drumuri și au urmărit schimbările privind comportamentul față de femei, față de minoritățile religioase, față de toate segmentele populației care au suferit enorm de mult pe vremea regimului precedent.

George Thomas: Recent, Sudanul a semnat o înțelegere care este considerată a fi un pas important spre încheierea unui tratat de pace cu Israelul.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 861, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega