Lideri crestini din SUA viziteaza Kurdistanul irakian, un posibil aliat contra Iranului

Adaugat la :  12.07.2019

Multi cred ca poporul kurd din nordul Irakului ar putea fi un aliat strategic pentru SUA in timpul crizei actuale cu Iranul. Recent, o delegatie de lideri crestini au vizitat regiunea pentru a se intalni fata in fata cu liderii kurzi. Au gasit acolo un popor dornic sa intareasca legaturile cu SUA, Israel si cu crestinii din intreaga lume.

In septembrie 2017, kurzii din nordul Irakului au mers la urne si au votat intr-un numar coplesitor pentru independenta. Au si sarbatorit, insa lumea fie a ignorat visul lor de libertate, fie i-a sanctionat economic. Acesti lideri crestini, insa, dintre care multi fac parte din echipa de consiliere pe teme de credinta de la Casa Alba, au venit in ajutorul kurzilor. Desi au venit neoficial, vor prezenta perspectivele lor presedintelui Trump in ce priveste importanta poporului kurd.

Intentia noastra a fost sa-i aducem aici pe cei care influenteaza politicile si deciziile de la Washington DC, pentru a simti ceea ce simt kurzii, fiindca eu cred ca empatia e foarte importanta pentru a intelege prin ce au trecut ei. Multi i-au vazut pe kurzi intr-o lumina noua.

Acesta e un loc foarte special. Am fost impreuna cu kurzii si a fost o experienta incredibila. Am mai fost impreuna cu kurzii, m-am mai intalnit cu ei, insa niciodata n-am fost in situatia in care sa le pot vorbi cu sinceritate, sa pot experimenta cu adevarat ospitalitatea, sinceritatea si natura unica a kurzilor.

Au mers pe front, de unde se vedeau Campiile Ninivei, s-au intalnit cu Peshmerga, armata kurda responsabila de respingerea atacurilor SI.

Imi doresc ca toti americanii sa poata sa vina aici unde sunt azi si sa primeasca informatiile care le-am primit noi de la oficialii din armata kurda, care au ajutat la eliberarea acestei parti din Irak. Aici a fost chiar linia frontului in lupta contra SI si eliberarea Mosulului, care e aici, aproape, si care a fost un punct de cotitura in obtinerea victoriei.

Acum, ca acel califat al SI e, practic, distrus, kurzii si SUA au un dusman comun: Iranul.

Militantii siiti reprezinta un pericol foarte serios fiindca sunt din Iran si ei sunt impotriva oricarei libertati sau drepturi ale omului, asa ca nu e mare diferenta intre ei si SI. Asa e Iranul.

Iranul are multe de spus in aceasta parte a lumii si are o mare influenta nu doar in tara sa, ci si in Irak. De fapt, generalul armatei ne-a spus ca, in aceasta regiune kurda, Bagdadul, capitala Irakului, e practic sub controlul Iranului. Ne-a mai spus, de fapt, ca aici nu e Irak, ci Iran. Iranul controleaza acum patru capitale din Orientul Mijlociu: Beirut, Damasc, Bagdad si Teheran.

In contextul tensiunilor dintre SUA si Iran, delegatia ii vede pe kurzi ca fiind un aliat firesc.

Cred ca trebuie sa intelegem ca una dintre metodele cele mai practice prin care putem iubi, sustine si binecuvanta Israelul in aceste zile e sa stam de partea kurzilor. Daca privim configuratia Orientului Mijlociu din ziua de azi, kurzii, in numar de 30-40 de milioane de oameni raspanditi prin Irak, Iran, Turcia si Siria, aceste 40 de milioane de oameni reprezinta bastionul impotriva expansiunii iraniene.

Liderii kurzi spuneau pentru CBN ca ei au asteptari de la America.

Asteptam ajutorul vostru, sustinerea si solidaritatea voastra pentru poporul kurd, pentru a-i ajuta pe oamenii de aici, in Kurdistan, si ca armata americana sa ramana aici. Vreau ca americanii sa stie ca singurii aliati ai lor din Orientul Mijlociu sunt Israelul si Kurdistanul si ca ne-am dori sustinerea lor.

Delegatia ii vede pe kurzi ca fiind parte a solutiei intr-un Orient Mijlociu agitat.

Cred ca daca poporul kurd si natiunea Kurdistan ar putea avea autonomie de buna credinta, ar putea stabili cadenta si ar putea deveni un model, un exemplu si o solutie, o mare parte din solutia la provocarile din Orientul Mijlociu.

Ei planuiesc sa se reintoarca in SUA cu un mesaj.

Intai de toate, vreau sa spun familiei noastre evanghelice ca exista un alt popor care iubeste Israelul. Avem o noua oportunitate si o noua zona din Orientul Mijlociu unde se poate face democratie si se poate aduce stabilitate. Ce binecuvantare mareata ! Ei se opun tiraniei reprezentate de Iran si cred ca ei ne pot fi un aliat de valoare si vreau sa vad ca facem mai multe lucruri impreuna cu ei.

Acelora dintre noi care iubesc si sustin Israelul, vreau sa stiti, kurzii sunt un aliat firesc in aceasta parte a Irakului si cred ca trebuie sa ne facem prieteni cu prietenii Israelului oricand avem ocazia, ceea ce e valabil si pentru poporul kurd.

Delegatia planuieste sa informeze Casa Alba legat de ceea ce au vazut si auzit. In contextul in care Iranul si SUA sunt in prag de razboi, acesta promite a fi un raport binevenit in ce priveste un aliat-cheie din Orientul Mijlociu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 284 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.