Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Lideri crestini din SUA viziteaza Kurdistanul irakian, un posibil aliat contra Iranului

Adaugat la :  12.07.2019
Vizualizari :  18
+ Add To

Multi cred ca poporul kurd din nordul Irakului ar putea fi un aliat strategic pentru SUA in timpul crizei actuale cu Iranul. Recent, o delegatie de lideri crestini au vizitat regiunea pentru a se intalni fata in fata cu liderii kurzi. Au gasit acolo un popor dornic sa intareasca legaturile cu SUA, Israel si cu crestinii din intreaga lume.

In septembrie 2017, kurzii din nordul Irakului au mers la urne si au votat intr-un numar coplesitor pentru independenta. Au si sarbatorit, insa lumea fie a ignorat visul lor de libertate, fie i-a sanctionat economic. Acesti lideri crestini, insa, dintre care multi fac parte din echipa de consiliere pe teme de credinta de la Casa Alba, au venit in ajutorul kurzilor. Desi au venit neoficial, vor prezenta perspectivele lor presedintelui Trump in ce priveste importanta poporului kurd.

Intentia noastra a fost sa-i aducem aici pe cei care influenteaza politicile si deciziile de la Washington DC, pentru a simti ceea ce simt kurzii, fiindca eu cred ca empatia e foarte importanta pentru a intelege prin ce au trecut ei. Multi i-au vazut pe kurzi intr-o lumina noua.

Acesta e un loc foarte special. Am fost impreuna cu kurzii si a fost o experienta incredibila. Am mai fost impreuna cu kurzii, m-am mai intalnit cu ei, insa niciodata n-am fost in situatia in care sa le pot vorbi cu sinceritate, sa pot experimenta cu adevarat ospitalitatea, sinceritatea si natura unica a kurzilor.

Au mers pe front, de unde se vedeau Campiile Ninivei, s-au intalnit cu Peshmerga, armata kurda responsabila de respingerea atacurilor SI.

Imi doresc ca toti americanii sa poata sa vina aici unde sunt azi si sa primeasca informatiile care le-am primit noi de la oficialii din armata kurda, care au ajutat la eliberarea acestei parti din Irak. Aici a fost chiar linia frontului in lupta contra SI si eliberarea Mosulului, care e aici, aproape, si care a fost un punct de cotitura in obtinerea victoriei.

Acum, ca acel califat al SI e, practic, distrus, kurzii si SUA au un dusman comun: Iranul.

Militantii siiti reprezinta un pericol foarte serios fiindca sunt din Iran si ei sunt impotriva oricarei libertati sau drepturi ale omului, asa ca nu e mare diferenta intre ei si SI. Asa e Iranul.

Iranul are multe de spus in aceasta parte a lumii si are o mare influenta nu doar in tara sa, ci si in Irak. De fapt, generalul armatei ne-a spus ca, in aceasta regiune kurda, Bagdadul, capitala Irakului, e practic sub controlul Iranului. Ne-a mai spus, de fapt, ca aici nu e Irak, ci Iran. Iranul controleaza acum patru capitale din Orientul Mijlociu: Beirut, Damasc, Bagdad si Teheran.

In contextul tensiunilor dintre SUA si Iran, delegatia ii vede pe kurzi ca fiind un aliat firesc.

Cred ca trebuie sa intelegem ca una dintre metodele cele mai practice prin care putem iubi, sustine si binecuvanta Israelul in aceste zile e sa stam de partea kurzilor. Daca privim configuratia Orientului Mijlociu din ziua de azi, kurzii, in numar de 30-40 de milioane de oameni raspanditi prin Irak, Iran, Turcia si Siria, aceste 40 de milioane de oameni reprezinta bastionul impotriva expansiunii iraniene.

Liderii kurzi spuneau pentru CBN ca ei au asteptari de la America.

Asteptam ajutorul vostru, sustinerea si solidaritatea voastra pentru poporul kurd, pentru a-i ajuta pe oamenii de aici, in Kurdistan, si ca armata americana sa ramana aici. Vreau ca americanii sa stie ca singurii aliati ai lor din Orientul Mijlociu sunt Israelul si Kurdistanul si ca ne-am dori sustinerea lor.

Delegatia ii vede pe kurzi ca fiind parte a solutiei intr-un Orient Mijlociu agitat.

Cred ca daca poporul kurd si natiunea Kurdistan ar putea avea autonomie de buna credinta, ar putea stabili cadenta si ar putea deveni un model, un exemplu si o solutie, o mare parte din solutia la provocarile din Orientul Mijlociu.

Ei planuiesc sa se reintoarca in SUA cu un mesaj.

Intai de toate, vreau sa spun familiei noastre evanghelice ca exista un alt popor care iubeste Israelul. Avem o noua oportunitate si o noua zona din Orientul Mijlociu unde se poate face democratie si se poate aduce stabilitate. Ce binecuvantare mareata ! Ei se opun tiraniei reprezentate de Iran si cred ca ei ne pot fi un aliat de valoare si vreau sa vad ca facem mai multe lucruri impreuna cu ei.

Acelora dintre noi care iubesc si sustin Israelul, vreau sa stiti, kurzii sunt un aliat firesc in aceasta parte a Irakului si cred ca trebuie sa ne facem prieteni cu prietenii Israelului oricand avem ocazia, ceea ce e valabil si pentru poporul kurd.

Delegatia planuieste sa informeze Casa Alba legat de ceea ce au vazut si auzit. In contextul in care Iranul si SUA sunt in prag de razboi, acesta promite a fi un raport binevenit in ce priveste un aliat-cheie din Orientul Mijlociu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 284 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.