Liderul Statului Islamic, Abū Bakr al-Baghdadi este mort

Adaugat la :  7.11.2019

Liderul terorist responsabil pentru genocidul împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu a murit. Abū Bakr al-Baghdadi a murit în reședința sa din nordul Siriei, în timpul unei razii efectuate noaptea de forțele speciale americane. El a rămas blocat într-un tunel și și-a detonat vesta încărcată cu explozibil, ucigându-i și pe trei dintre copiii săi. În iulie 2014, al-Baghdadi s-a autodeclarat liderul unui califat islamic. Armata sa jihadistă a cucerit o mare parte din Siria și Irak și a constrâns milioane de oameni să trăiască sub legea islamică. Adepții lui al-Baghdadi veniți din țările occidentale, i-au vizat în special pe creștini și alte minorități religioase. Când Statul Islamic a preluat orașe creștine, teroriștii au distrus bisericile și au ucis credincioșii. Mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele. Întreaga lume a văzut îngrozită cum au ucis 20 de creștini egipteni pe o plajă din Libia. Comunitatea ortodoxă din Egipt a dedicat o biserică acestor martiri curajoși. Forțele coaliției conduse de Statele Unite ale Americii au forțat organizația Statului Islamic să părăsească zona în 2018, însă sute de mii de creștini se află în tabere de refugiați. Organizația Statului Islamic a ales un nou lider care va continua războiul împotriva creștinilor din Occident.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 799 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri