Locul închinării în biserică | Reportaj Alfa Omega TV

Adaugat la :  14.01.2022

Mulți creștini asociază închinarea cu muzica. Dar muzica nu este neapărat închinare, ci doar o formă prin care i se aduce închinare lui Dumnezeu.

Închinarea nu se rezumă doar la muzică, la a cânta, deși este o parte importantă a vieții Bisericii. Închinarea înseamnă felul nostru de a ne trăi viața pentru Dumnezeu chiar și când nu ne vede nimeni, spune Robert Serediuc, lider de laudă și închinare la Biserica „Filadelfia” din Iași.

Robert Serediuc, lider de laudă și închinare, Biserica „Filadelfia” - Iași: Atunci când venim ca și biserică, împreună, la închinare eu cred că e un element esențial în care totul trebuie să înceapă cu a-L mări pe Dumnezeu. Orice facem, orice întreprindem, indiferent că e viața noastră sau chiar și timpul nostru de rugăciune trebuie să înceapă cu o predare înaintea lui Dumnezeu. Practic închinarea ce înseamnă? Îl mărim pe Dumnezeu. Acest termen, de a-L mări pe Dumnezeu, ne duce cu gândul la o lupă prin care vezi că e magnific. Îți aduci aminte ce înseamnă El pentru tine, ce reprezintă El pentru tine. Vedem în Faptele Apostolilor 4 când ucenicii au început rugăciunea, ei au spus: „Doamne, Tu care ai creat cerul și pământul, Tu care ai pus hotare mărilor, Tu care le-ai făcut pe toate...” Așa a început rugăciunea lor. Nu au început cu cereri. Eu cred că în biserică primul aspect, cel mai important, ar trebui să fie timpul acesta de închinare.

În diferite zone ale țării se poate vedea că oamenii au o înțelegere distorsionată a închinării.

Robert Serediuc, lider de laudă și închinare, Biserica „Filadelfia” - Iași: Mai ales în contextul în care noi suntem în orașul Iași, în care închinarea la idoli a căpătat niște dimensiuni mari, ca să spun așa. A devenit deja, această sărbătoare a Iașului, un fenomen la nivel de țară. Și vedem că oamenii pun atât de mult preț pe închinare, dar este o închinare greșită. Nu e o închinare adusă direct lui Dumnezeu. Au o înțelegere diferită. Am întrebat odată pe cineva: „Nu citiți Cuvântul Lui Dumnezeu? Nu vedeți că acolo spune că Dumnezeu spune foarte clar, negru pe alb, să nu-ți faci dumnezei, să nu te închini, să nu le slujești.” Sunt niște termeni exacți legat de lucrul ăsta. Ei justifică, probabil, că e un mijlocitor. Nu vreau să merg prea mult pe partea asta. Dar în contextul în care Dumnezeu ne-a pus este și o viziune specifică pentru noi ca biserică, în care noi declarăm că îl vom înălța pe Dumnezeu. El este Mântuitorul și Domnul, în fiecare duminică declarăm lucrul ăsta, este ocrotitorul Moldovei și singurul Mijlocitor între Dumnezeu și oameni. Eu cred că locul închinării în biserică ar trebui să fie începutul. Cu asta începem. Și cu asta ar trebui să și terminăm.

Modelul creștinilor ar trebui să fie Domnul Isus, care a petrecut mai mult timp în relația cu Dumnezeu decât cu oamenii.

Robert Serediuc, lider de laudă și închinare, Biserica „Filadelfia” - Iași: În ziua de astăzi văd că lucrurile sunt, cumva, invers. Încercăm să depunem atât de multe eforturi, să slujim lui Dumnezeu, să predicăm, să facem multă acțiune în domeniul spiritual, dar vedem că neglijăm partea aceasta în care să-L adorăm pe Dumnezeu, în care să ne închinăm lui Dumnezeu, în care să-I aducem slavă pentru ceea ce El este. Ne place să fim activi, ne place să facem multe lucruri, dar nu prea ne place să ne închinăm, să luăm timp pentru lucrul ăsta. Și am văzut eficiența lui Isus. Pentru că El, practic, își trăgea energia spirituală, viața Lui se cosuma pe munte cu Dumnezeu. Când venea, în relațiile cu oamenii nu-I lua așa de mult timp să rezolve problemele. Spunea: „Fii vindecat” și imediat se întâmpla. În ziua de astăzi petrecem mai multe ore în slujire cu oamenii și așa de puțin cu Dumnezeu. De asta văd că dimensiunea închinării ar trebui să aibă cea mai mare proporție. Nu cred că o biserică poate fi foarte eficientă, aici am vrut să ajung, doar activând și slujind spiritual, dar în care să nu fie închinători cu adevărat.

Relația personală cu Dumnezeu, dar și în colectivitate ca biserică, se dezvoltă printr-o viață de închinare.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.