Lovitură de stat în Myanmar

Adaugat la :  10.02.2021

În Myanmar a avut loc o lovitură de stat militară chiar înainte ca parlamentul nou ales să fi putut ține prima sesiune. Potrivit armatei, alegerile din noiembrie au fost fraudate și au fost arestați lideri din partidul câștigător. Printre arestați se află și Aung san Suu Kui , o persoană emblematică a democrației. Lucille Talusan de la CBN vine cu mai multe informații.

Lucille Talusan: O cameră de supraveghere din Myanmar a surprins momentul în care soldații au ridicat un fost politician de acasă. Este ultima dintre arestările făcute în rândul politicienilor de vârf și al altora, printre care se află și liderul țării, Aung san Suu Kui , care este și laureată a Premiului Nobel. Armata din Myanmar a preluat puterea și a impus starea de urgență pentru un an, spunând că guvernul lui Suu Kui (Su Cii) nu a reușit să oprească fraudarea alegerilor și alte probleme legate de scrutin. Echipa de știri de la CBN a stat de vorbă cu un membru al Parlamentului care a fost dizolvat. Am ascuns identitatea acestei persoane pentru a o proteja să nu fie arestată.

Parlamentar: Situația este gravă. Inima oamenilor este sfâșiată. Încurajăm oamenii să protesteze în mod pașnic. Rugați-vă pentru noi și mijlociți pentru noi.

Lucille Talusan: Evenimentele au fost condamnate pe plan internațional. Statele Unite au cerut liderilor militari din Myanmar să părăsească puterea pe care au preluat-o, să elibereze activiștii și oficialitățile pe care i-au reținut, să ridice toate restricțiile de telecomunicații și să se abțină de la acte violente împotriva civililor. Președintele Joe Biden amenință Myanmar-ul cu impunerea unor sancțiuni economice.

Reporter: Acesta este un mesaj pentru China?

Jen Psaki: Este un mesaj pentru toate țările din regiune, pentru țările care vor fi rugate să reacționeze, să considere care ar fi reacția potrivită față de evenimentele care au avut loc în ultimele două zile.

Lucille Talusan: Președintele Consiliului Bisericilor din Myanmar, arhiepiscopul Stephen Than Mynt Oo este convins că, cu ajutorul lui Dumnezeu, Myanmar nu se va întoarce în perioada în care libertatea era restricționată.

Stephen Than Mynt Oo: Dacă credem în Dumnezeu și dacă ne iubim cu adevărat unii pe alții... Practic, transformând dragostea lui Isus Hristos... Cred că acesta este principiul nostru de primă importanță pentru a ne confrunta cu toate provocările.

Lucille Talusan: Cum să se roage creștinii din întreaga lume pentru Myanmar în aceste vremuri?

Stephen Than Mynt Oo: Rugați-vă pentru Myanmar, rugați-vă pentru oamenii din Myanmar, ca să înțeleagă că suntem cu toții o familie. Rugați-vă să putem trăi în pace și să avem parte de reconciliere în țara noastră. Rugați-vă ca țara să prospere în viitor.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 865, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.