Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Lucrarea healing room la Biserica Filadelfia din Baia Mare Reportaj Alfa Omega TV

Adaugat la :  26.11.2020

Consilierea profetică pentru vindecare și eliberare promovează modelul biblic al Domnului Isus Hristos. De șapte ani, Biserica Filadelfia din Baia Mare are în componență lucrarea healing room, sau camera de vindecare, prin care vine în întâmpinarea nevoilor oamenilor.

Healing room, sau camera de vindecare, este locul în care oamenii vin apăsați de problemele lor pentru a găsi o soluție. Slujirea de vindecare și eliberare este o componentă importantă în cadrul bisericilor locale. Lucrarea se face sub autoritate spirituală și prin Duhul Sfânt.

Vali Paul, pastor, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Este treaba noastră să continuăm lucrarea Domnului Isus Hristos. Și ca biserică ne-am asumat asta. Ca și păstor mi-am asumat lucrul ăsta, deoarece eu nu pot să trimit oamenii pe prima linie de bătaie cu lumea întunericului fără să fiu acolo cu ei. Ei știu, toate echipele care slujesc, că au acoperire, că nu merg să-și facă de cap. Diavolul știe lucrul ăsta, că noi mergem sub autoritate delegată de Domnul Isus pentru că El la asta ne-a trimis.

Biserica Filadelfia din Baia Mare promovează modelul biblic de vindecare al Domnului Isus Hristos prin healing room.

Vali Paul, pastor, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Biserica este un loc al vindecării și asta trebuie să fie ceva practic nu trebuie să fie ceva doar declarativ, ci ceva ce să se întâmple.

Remona Paul, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Noi ne întâlnim în fiecare miercuri. Suntem cam 12-14 persoane. Ne rugăm în primul rând pentru că vrem să auzim de la Domnul, să avem urechea sensibilă la vocea Duhului Sfânt, să vedem în duhul, să avem ochii deschiși.

Cei care sunt implicați în healing room beneficiază de pregătire pentru a înțelege cum se desfășoară consilierea profetică și învață să lucreze sub călăuzirea Duhului Sfânt.

Steluța Crișan, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Făcând și cursul, pentru că nu ajungem în healing room fără să fi făcut cursul, avem niște noțiuni de care nu ne putem debarasa și atunci ele ne ajută, ne sunt de folos.

Unii dintre membrii echipei au experimentat eliberarea și vindecarea în viețile lor înainte de a-i ajuta pe alții.

Mihaela Covaci, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Vreau să fie o încurajare pentru toate femeile care se confruntă cu cancerul, care se confruntă cu alte probleme. Vreau să fie o încurajare, vreau să le spun că există cineva care poate să rezolve orice situație și orice problemă și acela este Isus Hristos Domnul.

Steluța Crișan, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Când vorbesc despre healing, am intrat cu ghiozdanul plin de pietre și am ieșit cu el plin de binecuvântări. Adică am lăsat acolo tot ce a fost greu în viața mea și am ieșit mult mai ușoară, mult mai plină de speranță și încredințată că Domnul va lucra și mai mult în viața mea.

Problemele întâlnite în camera de vindecare sunt diverse, de la relații în familie la aspecte referitoare la sănătate și dependențe.

Vali Paul, pastor, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Au venit familii cu probleme, în pragul divorțului, pentru a fi consiliate. Oameni care aveau peste ei duhuri, posesii demonice și am văzut cum Dumnezeu lucrează.

Mihaela Covaci, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: După aceea sunt probleme ale mamelor cu copiii care se confruntă cu diverse vicii. Sunt probleme de sănătate.

Slujirea prin asemenea camere de vindecare este o parte importantă a mandatului bisericilor locale, chiar dacă nu toate realizează acest gen de activități. Ce împiedică bisericile să se implice?

Vali Paul, pastor, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Mai degrabă o comoditate și cred că ar fi timpul ca bisericile să iasă din fotolii. De fapt, cred că pandemia, un pic, a scuturat fotoliile multora. Să iasă din confortul ăsta. Asta înseamnă că trebuie să îmi aloc timp pentru slujire. Asta înseamnă că eu, ca și păstor, trebuie să îi echipez pentru asta.

Remona Paul, healing room, Biserica Filadelfia – Baia Mare: Eu cred că fiecare biserică ar trebui să aibă această ”cameră de vindecare” pentru că, în primul rând, se pliază pe Cuvânt. În al doilea rând, darurile Duhului Sfânt, care sunt puse în Corinteni, sunt puse la lucru: dar de înțelepciune, darul profetic, darul de a face minuni, darul tămăduirilor, darul de descoperire, darul discernământului.

Vindecarea și eliberarea bolnavilor este una dintre lucrările pe care Domnul Isus Hristos a încredințat-o ucenicilor. Slujirea în healing room, sau în camera de vindecare, implică folosirea darurilor spirituale despre care vorbește Cuvântul lui Dumnezeu.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 854, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.