Lupta Israelului de a anexa comunitățile din ținutul biblic continuă Jerusalem Dateline 332

Adaugat la :  18.06.2020

AIPAC, grupul principal pro-Israel din SUA, potrivit mass-media israeliană, spune legislatorilor în privat că sunt liberi să critice Israelul privind planul de anexare a unei părți din Cisiordania, sau Iudeea și Samaria. Dar ei nu sunt singurii care se opun planului prin care se va aplica legea israeliană pentru sute de mii de israelieni.

Uniunea Europeană, statele arabe și alții au criticat Israelul pentru planul său de anexare a comunităților israeliene din Cisiordania. Ministrul de Externe german Heiko Maas spunea în timpul unei vizite la Ierusalim: „Părerea noastră este că anexarea nu va fi compatibilă cu dreptul internațional și de aceea continuăm să susținem o soluție a două state, soluție negociată și adoptată bilateral.”

Premierul Beniamin Netanyahu a pus data anexării pe 1 iulie. Inițial asta a făcut parte din planul de pace al lui Trump. Un oficial senior american, însă, spunea că anexarea mai poate aștepta și după 1 iulie. Aparent, administrația vrea să se asigure că premierul alternativ, Benny Gantz și ministrul de externe Gabi Ashkenazi sunt complet de acord înainte de implementarea planului. Maas nu a comentat cum va răspunde Germania sau UE. „În opinia noastră, suntem într-un moment în care diplomația și negocierile ar trebui să aibă o nouă șansă.”

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a avertizat că vor fi consecințe serioase dacă planul va fi pus în aplicare. Anexarea este o erodare totală a aspirațiilor noastre naționale și a fundamentului geografic al unui viitor stat palestinian. Lumea va trebui să aleagă ori dreptul internațional, ori anexarea. Unii lideri de comunități israeliene din Iudeea și Samaria avertizează că planul va duce la formarea unui stat palestinian care încă susține terorismul, însă Oded Revivi, primarul din Efrata, o așezare mare de lângă Ierusalim, spunea pentru CBN că acesta este momentul de a prinde o ocazie istorică.

Planul lui Trump este o viziune de pace pentru crearea unei atmosfere mai prielnice în această regiune. Conceptul juridic este acela de a aplica legea israeliană acolo unde locuiesc evreii în acest moment, ceea ce înseamnă că statutul nostru va deveni egal cu cel al cetățenilor israelieni. Israelienii s-au reîntors cu ardoare în Iudeea și Samaria după 2 000 de ani ca rezultat al victoriei în Războiul de Șase Zile din 1967. Palestinienii vor ca teritoriile să facă parte dintr-un viitor stat. Săptămânile viitoare vor fi cruciale în a determina cine va deține controlul în aceste teritorii.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 331, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: Știrile Alfa omega! https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega