Lupta pentru familie

Adaugat la :  23.06.2022

Iată povestea unui tată care a luptat pentru viața fiului său înainte ca el să se fi născut. Recent, Charlene Aaron de la CBN a stat de vorbă cu fostul solist al formației creștine Sanctus Real despre experiența sa și despre modul în care el îi încurajează și pe alți tați să lupte pentru familia lor.

Charlene Aaron, reporter CBN: După ce fiul lui Matt Hammitt a fost diagnosticat cu o boală cardiacă gravă încă din pântece, medicii au sugerat avortul, însă Matt și soția lui au ales viața. El îi îndeamnă și pe alți bărbați să lupte pentru viață și pentru familie. În data de 9 septembrie 2010, micul Bowen s-a născut cu sindrom hipoplastic cardiac stâng. Peste 30% dintre copiii care se nasc cu această afecțiune nu apucă să împlinească cinci ani. Tatăl său s-a simțit neajutorat.

Matt Hammitt, cântăreț, autor: Tot ce am putut face a fost să așteptăm și să ne rugăm, și am încercat să ne găsim nădejdea în Domnul.

Charlene Aaron: Cinci zile mai târziu, Bowen a fost supus primei operații pe cord deschis.

Matt Hammitt: În acea noapte a primei operații, a avut ceva complicații până la punctul în care ne-au sunat să ne spună că inima sa a încetat să mai bată. Luni de-a rândul am sperat și am crezut, ca tată, și am dat tot ce am avut și m-am rugat pentru acel miracol și acea schimbare decisivă. Așadar, am fost șocat când am fost sunat atunci, în mijlocul nopții.

Charlene Aaron: Criza medicală a lovit chiar la apogeul carierei lui Matt ca membru al formației creștine Sanctus Real. A fost un test al credinței. El L-a întrebat pe Dumnezeu de ce se întâmplă toate astea familiei sale.

Matt Hammitt: În acea perioadă, Sanctus Real ne-a adus la apogeul carierei noastre cu cântecul ”Lead Me” de la radio. A fost cântecul nostru care a avut cel mai mare succes. Pentru mine, a fost momentul să înțeleg acele întrebări ca tată și să înțeleg cum să lupt pentru fiul meu prin rugăciunile mele și prin sprijinirea lui și a soției.

Charlene Aaron: În mod miraculos, Bowen, care în data de 9 septembrie 2021 a împlinit 11 ani, după trei operații pe cord deschis, e o inspirație pentru mulți prin muzica sa. Mulțumitor pentru însănătoșirea sa, Matt se implică în mod activ în mișcarea pro-viață. Slujește ca ambasador cu Save the Storks, un grup care oferă speranță și putere celor care se confruntă cu sarcini neplanificate.

Matt Hammitt: Mă gândesc la toate femeile și la toți bărbații tineri care se află la medic și cărora li se spune: ”Soluția cea mai bună ar fi să renunțați la paternitate sau la maternitate și să vă trăiți viața mai departe”. Asta nu înseamnă susținere. Susținerea înseamnă să spui: ”Puteți alege viața pe care v-a dat-o Dumnezeu. Puteți fi mamă sau tată, așa cum v-a chemat Dumnezeu.

Charlene Aaron: Între timp ”Lead Me”, cântecul cel mai popular al formației Sanctus Real, care vorbește despre un bărbat care trebuie să petreacă mai mult timp cu familia sa, l-a determinat pe Matt să părăsească grupul în 2016. În urma acestei decizii, el a devenit un soț și un tată mai bun.

Matt Hammitt: Am văzut intențiile mele bune ca tată. Am văzut că au fost multe lucruri pe care am vrut să le fac ca tată. Cred că atunci m-am maturizat cu adevărat, când am înțeles că e bine să ai intenții bune, dar nu au nicio valoare până nu treci la acțiune.

Charlene Aaron: Acesta e un mesaj pe care acum îl împărtășește cu alți tați.

Matt Hammitt: Celebrați chemarea voastră de tată și treceți la acțiune. E cea mai măreață muncă pe care o facem în viața noastră, pe lângă a-L urma pe Hristos și a iubi femeia pe care Dumnezeu ne-a scos-o în cale.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 936, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.