Lupta pentru libertatea religioasă la Curtea Supremă

Adaugat la :  9.06.2021

În America, promotorii libertății religioase așteaptă emiterea unei ordonanțe judecătorești importante din partea Curții Supreme. Aceasta va afecta o agenție catolică de adopție în raport cu cei care promovează drepturile lesbiene, homosexuale și transgender. Corespondentul-șef pentru știri internaționale, Heather Sells vine cu detalii.

Heather Sells, ”Știrile CBN”: Curtea Supremă va decide care va fi soarta Agenției de Servicii Sociale Catolice din Philadelphia, care cere să poată respecta învățăturile bisericii și nu susținerea căsătoriilor între persoane de același sex sau cuplurilor necăsătorite. Este vorba de o luptă pentru libertatea religioasă cu o miză foarte mare.

Dr. Andrew Walker, Seminarul Teologic Southern Baptist, Centrul politicile etice și publice: Ceea ce cerem noi în acest caz este ca Serviciile Sociale Catolice să aibă drepturi egale pentru a participa în viața publică și anume să slujească în rândul celor mai nevoiași, adică să ajute copiii fără adăpost.

Brad Jacobs, Facultatea de Drept a Universității Regent: Curtea Supremă a declarat că atunci când se spune că Constituția nu impune căsătoriile între persoane de același sex, de fapt legea îi va proteja pe cei care au o viziune religioasă sau o conștiință morală diferită. Însă în multe cazuri asta nu se întâmplă.

Heather Sells: Însă apărătorii drepturilor LGBTQ, asemenea celor de la Campania Drepturilor Omului, spun că acest caz este despre discriminare și despre o decizie împotriva orașului Philadelphia care va deschide, citez: ”Cutia Pandorei discriminării în viitor”. Andrew Walker, profesor de etică la Seminarul Teologic Southern Baptist și membru la Centrul pentru Politici Etice și Publice, nu este de acord.

Dr. Andrew Walker: Discriminarea înseamnă să excluzi o clasă de oameni dintr-o industrie întreagă, însă acum nu așa stau lucrurile. Cazul e Fulton vs Philadelphia, o agenție de adopție care vrea să funcționeze potrivit propriilor convingeri.

Heather Sells: Serviciile Sociale Catolice nu au refuzat cupluri homosexuale, și sunt zeci de agenții de adopție din Philadelphia care lucrează cu ei. Așadar, profesorul de drept de la Universitatea Regent spune că în cele din urmă ei nu vor pierde.

Brad Jacobs: Ei oricum pot adopta. Ei nu au nevoie de Serviciile Sociale Catolice. Din partea lor, acesta este un efort de a-i distruge pe toți care nu sunt de acord cu mentalitatea lor.

Heather Sells: Observatorii urmăresc cu atenție cazul cu problemele sale, iar decizia este în mâinile unei majorități conservatoare.

Dr. Andrew Walker: Curtea Supremă este, probabil, pentru prima dată în favoarea drepturilor religioase în istoria Curții Supreme.

Heather Sells: Marea întrebare legată de Fulton este cât de generoasă va fi decizia judecătorilor. Ei pot revizui un caz din 1990, care a decimat practicarea liberă a religiei și pot da o victorie importantă credincioșilor. Sau pot scoate o lege strictă, care nu va avantaja nicio parte.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 882, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională