Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Mai e America un loc sigur pentru evrei?

Adaugat la :  8.11.2018
Vizualizari :  5
+ Add To

America era odata cunoscuta ca fiind un refugiu pentru cei ce fugeau din calea antisemitismului, insa masacrul din Pittsburgh ridica o intrebare grea, socanta chiar: nu mai e America un loc sigur pentru evrei?

Dale Hurd ne relateaza despre ciuma la nivel mondial care se arata si in America.

Evreii europeni fugeau odata in America pentru a fi in siguranta. Aceasta s-ar putea schimba. Liga anti-defaimare spune ca numarul incidentelor antisemite din SUA a crescut cu aproape 60% doar in ultimul an, iar masacrul de sambata trecuta de la sinagoga i-a facut pe evreii americani sa se intrebe daca nu devine periculos pentru ei sa ramana in SUA.

Se spune ca atunci cand a inceput persecutia nazista contra evreilor, evreii pesimisti au plecat la New York, iar cei optimisti au ajuns la Auschwitz. Aceasta inseamna ca evreii care au crezut ca persecutia va inceta au platit cu viata.

Una dintre lectiile Holocaustului pentru evrei a fost ca, atunci cand incepe persecutia, ei nu mai trebuie sa intarzie.

Alan Hoffman, seful The Jewish Agency, care ajuta evreii sa se reintoarca in Israel, spune ca evreii din ziua de azi nu mai asteapta sa fie atacati. Simpla teama ca o anumita natiune a devenit nesigura e destul sa-i faca sa emigreze: „Familiile spun ca, daca asa arata viitorul, nu e ceea ce vor pentru copiii lor.”

Evreii care sunt destul de in varsta si care au trecut prin Holocaust, precum profesorul belgian Julien Klener, se intreaba de ce se intampla din nou aceste lucruri: „Cum se face ca Holocaustul nu i-a putut linisti pe oameni in privinta evreilor? De ce n-a disparut aceasta problema? Ce-am facut sa merit asta?”

Antisemitismul si atacurile din aceasta cauza erau o problema mult mai mare in Europa din cauza imigrantilor musulmani si fiindca antisemitismul a infectat acum politica europeana de stanga.

Rabinul din Budapesta, Schlomo Koves, ne spune ca evreii ramas tapul ispasitor al lumii: in zilele noastre, circula o gluma in Ungaria. Cineva vine la sat si intreaba, «Aveti antisemitism aici?» , la care cineva raspunde «Nu, dar avem mare nevoie.»”

De ce s-a intamplat chiar in America? Dr. Michael Rydelnik, profesor de studii evreiesti la institutul biblic Moody din Chicago, e fiul unei familii de supravietuitori ai Holocaustului: Antisemitismul e ca o boala contagioasa care ramase latenta si care uneori erupe in proportii epidemice, iar alteori se retrage.

Rydelnik spune ca sursa reala a antisemitismului e Satana insusi si cei care Il urasc pe Dumnezeu: „Ei Il urasc pe Dumnezeul lui Israel si doresc sa-I faca rau lovind in poporul Sau. Cei ce Il iubesc pe Dumnezeul lui Israel trebuie sa isi ridice glasul si sa se opuna.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 253 - noiembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. In SUA va fi creat cel mai puternic supercomputer capabil de 1 cvintilion de calcule pe secunda SUA colaboreaza cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Mai multe informatii:...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 25 de ani, Alfa Omega TV distribuie programe catre staţiile regionale şi locale de televiziune. Este unul dintre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Anunţul preşedintelui Donald Trump referitor la retragerea trupelor americane din nord-estul Siriei a produs...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

O tara musulmana primeste o delegatie de crestini evanghelici. Azerbaidjanul a invitat recent mai bine de 12 pastori...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Joel Rosenberg este un crestin evanghelic care traieste in Israel. In ultimii doi ani, el a contribuit in mod activ la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Doi studenti au creat o Biblie pentru mileniali si de catre mileniali. Cei doi slujesc in cadrul lucrarii Intervarsity...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In aceasta luna se va lansa o noua emisiune care combina pasiunea pentru masini si dragostea pentru Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Se intensifica persecutarea crestinilor si a bisericilor crestine. La sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

India se confrunta cu o crestere dramatica a persecutarii crestinilor. Potrivit datelor recente ale grupurilor care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.