Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Marea Galileei este aproape plină Mapamond creștin 827

Adaugat la :  20.05.2020

Deoarece în prezent turiștii nu pot vizita Țara Sfântă, vă puteți bucura de o vizită virtuală. Când oamenii merg în Israel, acestora le place să se plimbe cu barca pe Marea Galileei, unde Isus a umblat pe apă. Ani la rând, nivelul mării a fost periculos de scăzut. Însă, datorită unei ierni neobișnuit de ploioasă, în prezent apa este aproape să se reverse. Urmăriți reportajul.


Chris Mitchell: Pentru prima dată în 20 de ani, Marea Galileei e aproape plină.


Idan Greenbaum: Această situație ne favorizează pe noi toți, cei care locuim în apropierea Mării Galileei. Favorizează agricultura, fermierii, turiștii... pe toți.


Chris Mitchell: Creșterea nivelului Mării Galileei în ultimii doi ani a fost remarcabilă. După aproape cinci ani de secetă, nivelul apei a crescut cu aproape cinci metri în 2019 și în 2020 și se așteaptă ca nivelul apei să mai crească, odată cu topirea zăpezii de pe Muntele Hermon din apropiere.


Rachela Dotan: Când văd că lacul e plin, îmi vine să cânt și să strig de bucurie. Mă uimește harul lui Dumnezeu!


Chris Mitchell: Israelul a avut mai mulți ani de secetă decât ani cu ploi.


Uri Schor: În timpul celor cinci ani de secetă, am avut probleme severe la Marea Galileei. Nu am mai pompat apă din Marea Galileei pentru ca marea să își revină.


Chris Mitchell: Lacul a fost una dintre sursele principale de apă potabilă din Israel. Apoi au urmat ani cu ploi nesemnificative și o creștere a cererii. Astfel, Israelul a fost nevoit să ia alte măsuri.


Uri Schor: Am trecut la reciclarea apei, la conservare, la educație, la orice am putut.


Chris Mitchell: Iată unde a fost linia țărmului anul trecut. Seceta a durat atât de mult timp, încât au crescut copaci de-a lungul țărmului. Acum, copacii sunt sub apă. Anual, în jur de un milion de turiști vizitează acest lac biblic, sau Kinneret cum se numește în limba ebraică, însă nu și în acest an.


Idan Greenbaum: Din nefericire, din cauza virusului, locul este gol. De obicei, în această perioadă a anului locul era vizitat de mulți turiști, de mulți israelieni.


Chris Mitchell: Chiar și israelienilor li s-a interzis să viziteze malurile lacului până la ridicarea restricțiilor. În martie, înainte de interzicerea călătoriilor, echipa de știri de la CBN a stat de vorbă cu un ghid turistic și cu un vizitator.


Gundi Sachal: Este prima dată când m-am întors la Marea Galileei de când nivelul apei a crescut așa de mult. De ani de zile nu am văzut lacul atât de plin.


oel Eastwood: Este un privilegiu uimitor să umblu pe urmele lui Isus și mai ales cu barca, să privesc apusul într-un loc despre care am citit în Scripturi.


Chris Mitchell: În prezent, nivelul apei este mai sus cu 12 cm de linia roșie superioară, însă sezonul ploios s-a încheiat și nu va reveni până în luna octombire. Anual, în timpul verii, nivelul apei scade cu un metru sau un metru și jumătate din cauza evaporării. Israelienii au început să se roage ca la anul, iarna să fie ploioasă și speră că turiștii se vor întoarce să se bucure de ea.


Aici găsești edițiile emisiunii „Realități și perspective”, precum și alte materiale despre înțelegerea vremurilor: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor


Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 827, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri


Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.