Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Marsul Invierii in localitati din Romania

Adaugat la :  10.05.2019
Vizualizari :  16
+ Add To

Sute de credinciosi de diferite confesiuni au luat parte la cea de-a 28-a editie a Marsului Invierii de la Timisoara, din a doua zi de Paste. Este unul dintre cele mai longevive evenimente interconfesionale din Romania.

Lideri crestini din bisericile timisorene au vorbit celor adunati in fata Catedralei Mitropolitane din centrul municipiului de pe Bega, despre importanta Invierii Domnului Isus Hristos. Mesajul a fost unul care indeamna la unitate intre crestini.

Am aflat cu toţii ca Isus Hristos, Dumnezeul nostru, nu doar ca a Inviat din morţi, ci ne-a dat şansa mantuirii, şansa veşniciei. De aceea cred ca acest moment nu face altceva decat sa arate ca intre oameni exista unitate mai ales cand au un mesaj puternic, viu şi adevarat aşa cum este cel de astazi. A menţionat preotul Zaharia Peres, consilier cultural la Arhiepiscopia Timisoarei.

Preotul Zaharia Peres a transmis si un cuvant din partea Inalt Prea Sfintitului Ioan, Mitropolitul Banatului.

Dincolo de toate sa traim aceasta bucurie a invierii gandindu-ne ca astazi, prin Invierea Sa din morţi, Isus Hristos, Dumnezeul nostru semneaza pentru fiecare dintre noi contractul veşniciei. A spus preotul Zaharia Peres, consilier cultural la Arhiepiscopia Timisoarei.

Oamenii au pornit in procesiune pe strazile Timisoarei, de la Catedrala spre Parcul Rozelor, cu opriri la Primaria municipiului, Palatul Mitropolitan si la Prefectura judetului Timis, iar fanfarele reunite din Timisoara si Ghiroda au intonat imnuri specifice evenimentului.

Marsul Invierii de la Timisoara a fost organizat, ca in fiecare an, de Asociatia Evanghelistica si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”, impreuna cu bisericile crestine din Timisoara si cu sprijinul autoritatilor locale.

Cred ca e foarte important ca noi, ca şi creştini, sa putem veni in mijlocul oraşului şi sa proclamam Invierea Domnului Isus. Ne dorim intotdeauna ca oamenii sa auda Vestea Buna, dar imi doresc foarte mult ca mai mulţi lideri religioşi din oraş sa participe şi sa arate unitatea in credinţa pe care poporul nostru o are. A declarat Ligia Dugulescu, presedintele Asociatiei Evanghelistice si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”.

E adevarat ca s-a simţit nevoia aceasta de „impreuna” şi atunci acei oameni – pastorul Dugulescu, fostul mitropolit Corneanu, Teodor Codreanu şi alţi caţiva pastori – au zis ca macar o data pe an sa transferam serviciul acesta (religios) in cetate, ca oamenii sa inţeleaga ca Hristosul cel Inviat trebuie marturisit. A precizat Jean Chiforeanu, pastor, Biserica Maranata din Timisoara.

Pentru mine este un moment special in care putem proclama, din nou intr-un cadru public, evenimentul acesta festiv care ne leaga şi care este special pentru noi referitor la Invierea Domnului Isus, Mantuitorul nostru. A aratat Dumitru Mot, pastor, Biserica Elim din Timisoara.

Si in orasul Bistrita s-a desfasurat Marsul Invierii, ajuns la a 12-a editie. Credinciosi de diferite confesiuni au participat la o procesiune afisand mesaje prin care au proclamat Invierea Domnului Isus.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 773 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Rugaciunea este unul dintre pilonii de baza ai vietii crestine. Este modul in care credinciosii se apropie de Dumnezeu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Brexitul a scos in evidenta o serie de probleme existente in cadrul Uniunii Europene. Peste 30 milioane de britanici...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Anul acesta se implinesc 25 de ani de la genocidul in care au murit aproape un milion de oameni in Rwanda. Efrem...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 32

Un barbat din Virginia a devenit erou, dupa ce a reusit sa opreasca un om de la sinucidere. Collin Dozier si-a riscat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 96

Ambasadorul Iranului in Marea Britanie a acuzat SUA ca face un joc foarte periculos si atrage Iranul intr-un razboi...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 111

Confruntarea dintre SUA si Iran vine in contextul in care in Israel se sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 95

Cele doua natiuni care si-au mutat ambasadele la Ierusalim sunt SUA si Guatemala. Unii crestini vad trei principii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

De ani buni, pericolul unei arme nucleare iraniene a reprezentat principala ingrijorare a Israelului si a multor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Cam 200 de milioane de oameni sunt asteptati sa priveasca la Eurovision. In acest an, evenimentul va avea loc in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Creste tensiunea intre SUA si Republica Islamica a Iranului si astfel, cresc temerile unui razboi. SUA trimite un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 16
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.