Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Medicul contaminat cu virusul Ebola in 2014 isi continua lucrarea in Liberia

Adaugat la :  14.03.2019

In Africa, medicul misionar Rick Sacra si-a pus viata in pericol pentru a ajuta oamenii din Liberia. El a fost contaminat cu virusul mortal Ebola in timpul epidemiei din 2014. In prezent, el continua sa slujeasca in tara din vestul Africii cu compasiune si dragoste in numele lui Isus Hristos. Recent, George a vizitat Liberia ca sa observe indeaproape munca sa eroica.

George Thomas: Rick Sacra iubeste aceasta tara asa de mult, incat vorbeste engleza cu accent liberian. Nu este mereu usor sa intelegi ce spune. Nici macar pentru mine nu a fost usor, desi am crescut in Africa.

George Thomas: Te rog sa nu vorbesti cu mine in engleza liberiana. Te rog sa vorbesti cu mine in limba engleza pe care ai invatat-o in liceu.

Rick Sacra: Am uitat mult.

George Thomas: Observ!

George Thomas: Sacra si sotia lui, Debbie au vizitat pentru prima data Liberia acum vreo 30 de ani. De ce a venit acest cuplu din Massachusetts pana aici?

Rick Sacra: Am raspuns chemarii Domnului. El a pus pe inima mea dragoste pentru Liberia. Din fericire, a pus aceeasi dragoste si acelasi devotament si pe inima sotiei mele.

George Thomas: Sacra este un medic misionar la Spitalul ELWA de langa capitala Liberiei, Monrovia. ELWA vine de la Eternal Love Winning Africa. Spitalul a fost fondat in 1965 de cativa misionari americani. Misiunea spitalului este de a impartasi dragostea lui Isus prin ingrijirea bolnavilor.

Rick Sacra: Oferim ingrijire medicala plina de compasiune in numele lui Isus.

George Thomas: De 24 de ani, spitalul este ca a doua casa pentru Sacra.

Debbie Sacra: In Corinteni scrie: „Caci dragostea lui Hristos ne strange...” Cred ca asta ne caracterizeaza. Dragostea lui Hristos ne strange sa mergem unde este nevoie de noi.

George Thomas: De la sosirea sa pe malul Liberiei in 1995, dr. Sacra a avut o singura pasiune, acea de a instrui urmatoarea generatie de medici liberieni. Visul sau a devenit realitate acum un an si jumatate, cand a lansat primul program de medicina de familie. Este singurul program de acest gen din aceasta tara si da medicului de 56 de ani oportunitatea de a pune in folosul altora instruirea pe care a primit-o ca medic de familie.

Rick Sacra: De foarte multi ani, dorinta mea a fost aceea de a da mai departe abilitatile si de deprinderile mele medicilor locali care vor prelua stafeta.

Rick Sacra: Barbatul de pe motocicleta e Jeremiah Coley. El ne conduce, iar noi ne tinem dupa el, fiindca mergem la el acasa. El vine din Piaquali.

George Thomas: Sacra foloseste medicina pentru a sluji.

George Thomas: Echipa Stirilor CBN s-a alaturat unei echipe de la spital pentru a evangheliza si a acorda ajutor medical in padurea liberiana.

Rick Sacra: Vom merge intr-o zona rurala. Ne insoteste si un pastor care va vorbi despre Hristos in timp ce noi intervenim cu ajutor medical. Este palpitant.

George Thomas: Dupa doua ore de calatorie am ajuns in acest sat indepartat.

Rick Sacra: Asta nu a fost aici ultima data cand am fost aici.

George Thomas: Dupa inchinare si o predica scurta a pastorului satului, Sacra si echipa sa vor petrece noua ore ajutand peste 300 de localnici.

Mose Paye: Oamenii de aici nu au acces la spitale. Trebuie sa mearga pe jos ore intregi ca sa ajunga la un centru medical.

George Thomas: Jartu Holdero a venit cu copilul ei pe jos timp de trei ore pentru a ajunge la evenimentul de azi. Ea, asemenea multora cu care am reusit sa vorbim, a fost multumitoare pentru vizita echipei.

Jartu Holdero: Sunt asa de multumitoare lui Dumnezeu ca fiica mea a ajuns sa fie consultata de medici. A fost un drum dificil, dar a meritat.

George Thomas: Sotii Sacra au platit un pret. Au trecut prin doua razboaie civile, iar Rick era sa plateasca cu pretul vietii in 2014, cand in vestul Africii a fost epidemie de Ebola. El a luat virusul in timp ce consulta o femeie gravida. El a fost dus cu avionul din Liberia la un centru specializat din Omaha.

Prezentator de stiri: Starea medicului american care a fost contaminat cu virusul Ebola in vestul Africii este stabila si acesta se afla intr-un spital din Nebraska.

George Thomas: Din fericire, el a supravietuit si s-a intors in Liberia peste cateva luni, pentru a-si continua chemarea de a iubi strainul.

Rick Sacra: Spun mereu in gluma ca am imunitate, ca nu mai pot lua inca o data virusul Ebola, asa ca pot sa ma intorc sa ajut.

George Thomas: La sfarsitul lunii ianuarie, dr. Sacra a primit prestigiosul premiu L’Chaim in valoare de 500 de mii de dolari pentru munca sa in Liberia. Spitalul in care lucreaza a primit o finantare de 2 milioane de dolari de la African Missiona Healthcare si CBN cu ajutorul carora se va imbunatati infrastructura spitalului, se vor instrui medici si vor extinde ajutorul medical poporului liberian. Potrivit lui Sacra, aceste resurse vor salva vieti atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Te-ar mai putea interesa

Biserici dintr-o alta zona a Regatului Unit asteapta ca oamenii sa mearga la ei. Crestinii din orasul Swansea din Tara...

Categorie: Stiri crestine

Cateva postari pe retelele de socializare au cauzat controverse in Biserica. Josh Harris care a scris cartea de...

Categorie: Stiri crestine

Va prezentam in continuare ultimele noutati din Israel. Va spunem ce se intampla in Israel si in Orientul Mijlociu. In...

Categorie: Stiri crestine

Cea mai numeroasa delegatie bipartizana a Camerei Reprezentantilor din SUA a vizitat Israelul in aceasta saptamana...

Categorie: Stiri crestine

Apa Marii Moarte, cu altitudinea cea mai joasa de pe glob, scade in ritm alarmant. Apa marii cunoaste o evaporare fara...

Categorie: Stiri crestine

Mormintele patriarhilor din Hebron sunt locurile de veci ale lui Avraam si a familiei sale. Geneza spune ca Avraam a...

Categorie: Stiri crestine

Milioane de crestini din Nigeria au fost nevoiti sa isi paraseasca casele lor de gruparea terorista Boko Haram...

Categorie: Stiri crestine

Situatia din Hong Kong domina emisiunile de stiri de zece saptamani datorita protestelor masive pentru apararea...

Categorie: Stiri crestine

In Regatul Unit, un tobogan de carnaval plasat intr-o biserica a starnit reactii diferite. Este vorba de Caredrala din...

Categorie: Stiri crestine

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.