Donează     Rugăciune       TV LIVE                      
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Medicul contaminat cu virusul Ebola in 2014 isi continua lucrarea in Liberia

Adaugat la :  14.03.2019
Vizualizari :  17
+ Add To

In Africa, medicul misionar Rick Sacra si-a pus viata in pericol pentru a ajuta oamenii din Liberia. El a fost contaminat cu virusul mortal Ebola in timpul epidemiei din 2014. In prezent, el continua sa slujeasca in tara din vestul Africii cu compasiune si dragoste in numele lui Isus Hristos. Recent, George a vizitat Liberia ca sa observe indeaproape munca sa eroica.

George Thomas: Rick Sacra iubeste aceasta tara asa de mult, incat vorbeste engleza cu accent liberian. Nu este mereu usor sa intelegi ce spune. Nici macar pentru mine nu a fost usor, desi am crescut in Africa.

George Thomas: Te rog sa nu vorbesti cu mine in engleza liberiana. Te rog sa vorbesti cu mine in limba engleza pe care ai invatat-o in liceu.

Rick Sacra: Am uitat mult.

George Thomas: Observ!

George Thomas: Sacra si sotia lui, Debbie au vizitat pentru prima data Liberia acum vreo 30 de ani. De ce a venit acest cuplu din Massachusetts pana aici?

Rick Sacra: Am raspuns chemarii Domnului. El a pus pe inima mea dragoste pentru Liberia. Din fericire, a pus aceeasi dragoste si acelasi devotament si pe inima sotiei mele.

George Thomas: Sacra este un medic misionar la Spitalul ELWA de langa capitala Liberiei, Monrovia. ELWA vine de la Eternal Love Winning Africa. Spitalul a fost fondat in 1965 de cativa misionari americani. Misiunea spitalului este de a impartasi dragostea lui Isus prin ingrijirea bolnavilor.

Rick Sacra: Oferim ingrijire medicala plina de compasiune in numele lui Isus.

George Thomas: De 24 de ani, spitalul este ca a doua casa pentru Sacra.

Debbie Sacra: In Corinteni scrie: „Caci dragostea lui Hristos ne strange...” Cred ca asta ne caracterizeaza. Dragostea lui Hristos ne strange sa mergem unde este nevoie de noi.

George Thomas: De la sosirea sa pe malul Liberiei in 1995, dr. Sacra a avut o singura pasiune, acea de a instrui urmatoarea generatie de medici liberieni. Visul sau a devenit realitate acum un an si jumatate, cand a lansat primul program de medicina de familie. Este singurul program de acest gen din aceasta tara si da medicului de 56 de ani oportunitatea de a pune in folosul altora instruirea pe care a primit-o ca medic de familie.

Rick Sacra: De foarte multi ani, dorinta mea a fost aceea de a da mai departe abilitatile si de deprinderile mele medicilor locali care vor prelua stafeta.

Rick Sacra: Barbatul de pe motocicleta e Jeremiah Coley. El ne conduce, iar noi ne tinem dupa el, fiindca mergem la el acasa. El vine din Piaquali.

George Thomas: Sacra foloseste medicina pentru a sluji.

George Thomas: Echipa Stirilor CBN s-a alaturat unei echipe de la spital pentru a evangheliza si a acorda ajutor medical in padurea liberiana.

Rick Sacra: Vom merge intr-o zona rurala. Ne insoteste si un pastor care va vorbi despre Hristos in timp ce noi intervenim cu ajutor medical. Este palpitant.

George Thomas: Dupa doua ore de calatorie am ajuns in acest sat indepartat.

Rick Sacra: Asta nu a fost aici ultima data cand am fost aici.

George Thomas: Dupa inchinare si o predica scurta a pastorului satului, Sacra si echipa sa vor petrece noua ore ajutand peste 300 de localnici.

Mose Paye: Oamenii de aici nu au acces la spitale. Trebuie sa mearga pe jos ore intregi ca sa ajunga la un centru medical.

George Thomas: Jartu Holdero a venit cu copilul ei pe jos timp de trei ore pentru a ajunge la evenimentul de azi. Ea, asemenea multora cu care am reusit sa vorbim, a fost multumitoare pentru vizita echipei.

Jartu Holdero: Sunt asa de multumitoare lui Dumnezeu ca fiica mea a ajuns sa fie consultata de medici. A fost un drum dificil, dar a meritat.

George Thomas: Sotii Sacra au platit un pret. Au trecut prin doua razboaie civile, iar Rick era sa plateasca cu pretul vietii in 2014, cand in vestul Africii a fost epidemie de Ebola. El a luat virusul in timp ce consulta o femeie gravida. El a fost dus cu avionul din Liberia la un centru specializat din Omaha.

Prezentator de stiri: Starea medicului american care a fost contaminat cu virusul Ebola in vestul Africii este stabila si acesta se afla intr-un spital din Nebraska.

George Thomas: Din fericire, el a supravietuit si s-a intors in Liberia peste cateva luni, pentru a-si continua chemarea de a iubi strainul.

Rick Sacra: Spun mereu in gluma ca am imunitate, ca nu mai pot lua inca o data virusul Ebola, asa ca pot sa ma intorc sa ajut.

George Thomas: La sfarsitul lunii ianuarie, dr. Sacra a primit prestigiosul premiu L’Chaim in valoare de 500 de mii de dolari pentru munca sa in Liberia. Spitalul in care lucreaza a primit o finantare de 2 milioane de dolari de la African Missiona Healthcare si CBN cu ajutorul carora se va imbunatati infrastructura spitalului, se vor instrui medici si vor extinde ajutorul medical poporului liberian. Potrivit lui Sacra, aceste resurse vor salva vieti atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. Ciclonul tropical devastator din sudul Africii, cel mai violent din ultimul deceniu, a omorat cel puţin 64 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 14

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Spot video: revista Alfa Omega TV Magazin „Crestinul si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Deseori va spuneam de tehnologia israeliana de varf si ca lor li se mai spune natiunea start-up. Mare parte din acea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

O familie de crestini irakieni de noua membri a fugit de SI si a gasit refugiu in Iordania, insa le era frig si erau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sute de luptatori ai Statului Islamic renunta la luptele din Siria. Ei parasesc satul Baghouz unde au rezistat pana la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 92

Mii de civili parasesc zonele de razboi din zona satului Baghouz. Acolo sunt intampinati de voluntari cu un grup...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 69

In Africa, medicul misionar Rick Sacra si-a pus viata in pericol pentru a ajuta oamenii din Liberia. El a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Biserica Metodista Unita a votat recent pentru o abordare traditionala a casatoriei. Biserica a mai decis sa nu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Ganditi-va la urmatorul lucru: Daca biserica voastra ar disparea, ar observa tinerii din comunitate absenta ei? Poate...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Barbatul nigerian care a fost arestat saptamana trecuta pe o strada din Londra pentru ca a predicat Evanghelia a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 26
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.