Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Mic Dejun cu Rugăciune 2019, în Parlamentul României

Adaugat la :  11.10.2019

Palatul Parlamentului din București a găzduit, recent, cea de-a 14-a ediție a evenimentului „Mic Dejun cu Rugăciune”. Manifestarea care prezintă un mare interes pentru clasa politică, dar și pentru Biserică este organizată de Grupul ecumenic de rugăciune al Parlamentului.

Dumitru Mihalescul, președintele Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentului României: Mă bucur să fac parte din acest grup de rugăciune. Este mult de lucru, iar noi, ca și creștini va trebui să ieșim din biserică. Nu doar să ne rugăm, ci să și activăm. Dacă România este astăzi în situația care este, fiecare constată unde este, dacă e bine e meritul nostru, dacă nu este bine suntem vinovați toți.

Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal, Patriarhia Română: Este o bucurie și un privilegiu pentru toți să ne putem reuni alături de liderii politici care dau și mărturie creștină. Creștinii din această țară au speranță că sunt reprezentați și ca valori.

Titus Corlățean, senator PSD: Mesajul pe care noi l-am transmis în această zi la Parlament este un mesaj de încredere în valorile creștine ale României și ale Europei.

Virgil Achihai, președintele Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România: Am în minte istoria acestor evenimente și mă bucur foarte tare că sunt legate, din ce în ce mai mult, de realitățile din țara noastră.

Marcel Vela, senator PNL: Grupul de rugăciune este un loc în care uităm de toate problemele și necazurile politice, un loc în care ne regăsim fiecare pentru că se simte unitatea, dragostea și credința în Dumnezeu.

La ediția din acest an au fost prezenți aproape 600 de invitați din Parlamentul și Guvernul României, lideri creștini, personalități culturale, invitați din Statele Unite ale Americii, Asia și Europa.

În expunerile lor vorbitorii au arătat că este nevoie de o reformă spirituală în Europa și în lume.

Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca: Toți constatăm această stare de fapt. Și atunci ce trebuie să facem? Eu am să răspund la această întrebare cu Biblia. Aceasta este cartea pe care trebuie să se fondeze istorie neamului omenesc.

Florica Cherecheș, deputat PNL: Am fost impresionată de mesajele care au fost adresate mulțimii de președintele Academiei, prof. dr. Ioan-Aurel Pop, de părintele prof. Stelian Tofană pentru că ei ne-au amintit că România, și Europa și lumea întreagă au nevoie în primul rând de o reformă spirituală.

Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: Europa unită trebuie să fie, după părerea mea, un concert al națiunilor animate de un ideal comun care nu este primordial nici economic, nici politic, nici administrativ, ci spiritual sau cultural.

Ioan Otniel Bunaciu, decan, Facultatea de Teologie Baptistă București: Mă bucur că aici suntem mulți care am venit ca oameni ai lui Dumnezeu pentru a discuta o problemă importantă nu numai la nivel confesional sau personal, ci și pentru societatea românească.

Florin Cîmpean, pastor, Chicago: Dumnezeu ne cheamă să fim oameni de caracter, oameni integri nu doar în biserici, ci și în societate, în afaceri, în politică, în academie și în agora socială.

George Duma, pastor, Londra: Cred că este bine să ne unim, factori religioși, politici, din mediul de afaceri să discutăm, să ne rugăm, să împărtășim. Cred că unul din lucrurile cele mai importante este să ne rugăm pentru binele națiunii noastre.

Participanții au recunoscut nevoia de implicare activă în societate și importanța rugăciunii.

Victor Cîmpean, pastor, Bistrița: Când sunt oameni care se roagă, care cheamă fața lui Dumnezeu, Biblia ne spune că Dumnezeu vindecă țara.

Doru Cîrdei, pastor, Chișinău - Republica Moldova: Cred că rugăciunea în parlament, rugăciunea în mediul politic poate face o diferență.

Timotei Mitrofan, director, Liga Bibliei România: Îmi dau seama că atunci când poporul lui Dumnezeu se roagă se întâmplă ceva.

Vasilică Croitor, pastor, Medgidia: Faptul că suntem la un mic dejun cu rugăciune spune totul. Există o libertate pe care n-au visat-o înaintașii noștri.

Dănuț Iacob, pastor, Italia: Eu cred că guvernul, politicienii, oamenii care ne conduc au nevoie de rugăciune.

Emil Meștereagă, pastor, Institutul Teologic Penticostal București: Pe această cale aș chema toți credincioșii care înțeleg că Dumnezeu este cel care poate binecuvânta România să se unească și să cheme Numele Domnului pentru țară.

Din expunerile prezentate la ediția din acest an a „Micului Dejun cu Rugăciune” a reieșit că este necesar ca respectarea valorilor transmise de Dumnezeu să se regăsească în agenda celor care conduc o țară.


Știre difuzată în cadrul emisiunii Mapamond Creștin 795 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.