Mike Pompeo: despre viitorul Acordurilor Avraam și amenințarea Iranului

Adaugat la :  25.10.2021

Julie Stahl, reporter: Acum că Acordurile Avraam aniversează un an de la înființare, Knessetul ia măsuri pentru a se asigura că Acordurile Avraam vor trece testul timpului. Chris Mitchell, reporter: Conducerea de aici de la Knesset a comitetului pentru Acordurile Avraam face următorii pași pentru a solidifica relațiile dintre Israel și vecinii săi arabi sunniți. Copreședinta comitetului, Ruth Wasserman Lande, spune că liderii din întreg spectrul politic al Israelului se unesc pentru a susține acordurile.

Ruth Wasserman Lande, copreședinte, Abraham Accords Caucus: Puteți vedea oameni din fosta guvernare, cât și din cea actuală, ceea ce denotă că aceasta este de un real interes la nivel național și în regiune. Mă rog Domnului ca acesta să fie doar începutul.

Chris Mitchell: Ambasadorul din Bahrain spune că țara sa susține extinderea și protejarea Acordurilor Avraam.

Khaled Al Jalahma, ambasador bahranian către Israel: Acesta poate deveni mecanismul care ne permite, în ciuda diferențelor dintre noi, să dăm mână cu mână și să lucrăm împreună spre un Orient Mijlociu mai sigur și mai prosper.

Chris Mitchell: Evenimentul a adus împreună mulți creatori ai acordurilor, precum Jared Kushner, care spune că acordurile de pace au pornit o reacție în lanț.

Jared Kushner, Abraham Accords Peace Institute: Se întinde în Orientul Mijlociu și în lume, musulmanii din Indonezia, musulmanii din Arabia Saudită, musulmanii din Malayezia, din Pakistan, văd că Israelul nu este ceea ce li s-a tot spus și văd că Israelul este primitor cu frații lor musulmani și că putem face multe împreună.

Chris Mitchell: Acest om din Bahrain ne spune cum s-a simțit după ce a lucrat cu israelienii.

Mohamed Al Shaer: Este prima mea vizită, dar nu este prima mea interacțiune cu israelienii. Lucrez în sectorul umanitar, lucrez la nivel internațional și din fericire am avut plăcerea să întâlnesc mulți israelieni în lume care au făcut voluntariat împreună cu mine. Pentru mine, ei sunt niște oameni minunați.

Michael Ratney, afaceri de taxare, ambasada americană la Ierusalim: Deputații americani promit susținere pentru înaintarea acordurilor. Administrația Biden continuă să contribuie la extinderea eforturilor de normalizare și adâncire a relațiilor cu Israelul și să aducă noi țări în grup.

Chris Mitchell: Fostul premier Beniamin Netanyahu a spus că e meritul administrației lui Trump că a schimbat politica față de Israel și liderii arabi.

Beniamin Netanyahu, fostul premier al Israelului: Ei au înțeles acum că drumul către Washington trece, nu prin Ramallah, ci prin Ierusalim, fiindcă așa a fost politica americană. Ei spuneau: Dacă voiți relații mai bune cu SUA, faceți pace cu Israelul. Schimbarea în politica americană a fost esențială. Trebuie să spun că, fără această schimbare, se putea coace plăcinta, dar nu se putea finaliza.

Chris Mitchell: Netanyahu mai spunea că, deși Israelul și națiunile arabe sunnite au un dușman comun, el este optimist legat de viitor.

Beniamin Netanyahu: Cred că dacă vom continua să mergem în această direcție și dacă nu vom cădea în capcanele și politicile eșuate din trecut, nepoții noștri vor privi la acest moment și vor spune că pacea lui Avraam a adus fiii lui Avraam împreună.

Chris Mitchell: Chris Mitchell, Știrile CBN, la Knesset, în Ierusalim.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 399, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.