Miracolul aliyah va fi în ascensiune în anii viitori Jerusalem Dateline 333

Adaugat la :  26.06.2020

Ministrul israelian pentru aliyah și imigrare spune că în următoarele 18 luni, până la 90 000 de noi imigranți vor veni în Israel. Tom Hess, fondatorul JHOP, tocmai a publicat a zecea ediție a cărții: Let My People Go”. Hess e de părere că, din cauza mai multor factori, mulți din acei noi imigranți vor veni din America de Nord.

Iată în continuare interviul nostru de la Muntele Măslinilor.

Chris Mitchell: Tom, mulțumim că ai acceptat să participi la emisiune. Apreciem foarte mult.

Tom Hess: Mă bucur mult să fiu cu voi.

Chris Mitchell: Aveți o pasiune pentru aliyah. Când ați avut aceasta pe inimă

prima dată? În 1987 locuiam în Washington DCși aveam o casă de rugăciune cu vedere către Curtea Supremă din capitală. Mă rugam și Domnul mi-a arătat într-o vedenie că vor veni zguduiri mari peste Statele Unite. Apoi mi-a spus să atenționez poporul evreu, legat de faptul că destinul lor este până la urmă în țara Israel. El mai spunea că urmează mari zguduiri. Am scris o carte intitulată Let My People Go în care descriu experiențele avute.

Chris Mitchell: Care sunt principalii factori care vor determina amploarea aliyah?

Tom Hess: Factorul principal va fi epidemia. În Israel au murit cam 300 de evrei, în timp ce în Europa și SUA se estimează că au murit peste 10 000 de evrei, deci în lume au murit de 30 de ori mai mulți evrei decât aici. În timpul epidemiei, poporul realizează că în Israel sistemul de sănătate este mult mai performant, iar evreii se simt mult mai bine tratați. Sunt atâția alți factori, de exemplu antisemitismul este foarte mult în creștere în lume. Chiar și rata natalității e de 3,5 și familiile sunt mai sănătoase. Au loc multe dinamici care îi fac pe oameni să realizezecă aici e acasă. Pentru prima dată probabil de la înființarea statului Israel, mulți evrei din SUA cred că este mai bine pentru ei în Israel decât în SUA, deși obișnuiau să creadă că pot locui acolo și pot binecuvânta Israelul de la distanță. Acum însă, ei spun că e timpul să revină în Israel, fiindcă eu cred că văd și ei amenințările care au loc. Îmi amintesc însă că, în 1986 am mers în Rusia și timp de câțiva ani am mărșăluit în jurul Kremlinului, și de acolo au venit 1,3 milioane de evrei. Fosta URSS s-a destrămat și Dumnezeu a făcut așa încât să lase 1,3 milioane de evrei să se întoarcă acasă. Apoi, Rusia și-a revenit. În acest moment pare că ceva rău se întâmplă și cred că ar putea fi o ultimă avertizare pentru evreii care pot veni în vremuri bune și vor putea să vină cu ce au strâns și să-și cumpere o casă aici înainte ca lucrurile să se clatine și mai mult în SUA.

Chris Mitchell: Ce a spus Osea și de ce este atât de important?

Tom Hess: Osea spune că, atunci când leul răcnește, poporul lui Dumnezeu va veni tremurând de la apus. Se vede acum că leul răcnește în SUA și scrie: El Însuşi va răcni, şi copiii vor alerga tremurând de la apus... și vedem că deja se întâmplă asta. Se estimează că anul viitor, numărul oamenilor care vor face aliyah s-ar putea dubla. Oamenii vorbesc că poate 100 000 de evrei vor veni înapoi. Am simțit încă dinainte de epidemie că în deceniul 2020-2030, peste un milion de evrei vor reveni în țară, așa cum am văzut în fosta URSS în anii 80. Atunci a fost vremea celor din nord, iar acum este a celor din vest. Cred că acesta va fi ultimul aliyah major, fiindcă 80% din evreii care locuiesc în lume sunt de fapt din SUA și 95% dintre ei sunt în Occident, iar tocmai aceste zone sunt cel mai mult afectate de epidemie. Poate că Dumnezeu le face un semn că este vremea ca poporul Lui să revină în țară, fiindcă de obicei El lucrează prin pescari, dar dacă oamenii nu iau aminte, El va permite vânătorilor să acționeze. Desigur, urâm antisemitismul, dar știm că mulți evrei au revenit din cauza situațiilor incomode, antisemitismul din lume fiind principalul motiv pentru aceasta.

Chris Mitchell: Cum ai încuraja oamenii să se roage în acest sens?

Tom Hess: Ar trebui să se roage ca Dumnezeu să deschidă porțile orașelor și ale națiunilor lor, așa încât evreii să poată reveni în Israel, să deschidă aceste porți prin rugăciuni de mijlocire. Mai trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să aducă o străpungere încât mulți să poată reveni înainte ca situația să devină prea dificilă în SUA. Cred că 2020 e începutul a 20 de ani de răcnete, fiindcă Leul din seminția lui Iuda va răcni de la apus și ei vor veni tremurând și poate mai devreme sau mai târziu vor veni, fiindcă acesta este anul aliyah. Cred că este o vreme rânduită pentru evrei să poată veni din vest înapoi în țara lor, Israel. Tom, mulțumim pentru expertiza și pasiunea ta pentru acest subiect atât de esențial.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 333, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.