Moștenirea evanghelistului D.L. Moody

Adaugat la :  23.06.2022

Se spune despre cunoscutul evanghelist D.L. Moody că ar fi predicat în fața a mai bine de 100 de milioane de oameni în timpul vieții sale. Acum, oameni din întreaga lume pot vedea viziunea sa legată de evanghelizarea globală. Mark Martin de la CBN ne va prezenta Centrul Spiritual care se află în locul unde s-a născut pastorul evanghelist.

Mark Martin, reporter CBN: În timp ce D.L. Moody a slujit în întreaga Americă și în străinătate, el și-a trăit o mare parte din viață pe această proprietate pitorească din Northfield, Massachusetts. Moody s-a născut și a crescut aici, a fondat seminarul Northfield pentru doamne tinere și este, de asemenea, înmormântat pe această proprietate.

James Spencer, Centrul D.L. Moody, președinte: Mulți oameni vin din întreaga lume pentru a vizita mormântul lui D.L. Moody și pentru a omagia lucrarea pe care Dumnezeu a făcut-o prin el, aceea de a vesti Evanghelia în lume.

Mark Martin: Potrivit unei estimări, el a vestit Evanghelia lui Isus Hristos în rândul a 100 de milioane de oameni. Emmitt Mitchel a fondat această organizație pentru a duce mai departe moștenirea sa.

Emmitt Mitchell, directorul și fondatorul Centrului D.L. Moody, președinte: Misiunea Centrului D.L. Moody este una simplă. Am dus mesajul lui D.L. Moody și l-am vestit în rândul acestei generații. Mesajul evanghelizării este acela de a aduce oamenii la Hristos. Cum facem asta: Suntem niște convocatori. Aceasta este o locație minunată pentru pastori, mai ales în New England, unde se pot întruni.

Mark Martin: Centrul D.L. Moody e dotat cu 10 clădiri care se extind pe 84 de hectare în partea de vest a statului Massachusetts. Clădirea din spatele meu e locul de naștere al lui Moody. Liderii centrului spun că acest campus este o destinație pentru reînnoire spirituală.

Julia Wiggin, Centrul D.L. Moody, director general: Însăși proprietatea propriu-zisă e un loc unde oamenii pot să vină fără să fie distrași. Vrem ca necreștinii și creștinii să vină aici și să petreacă timp cu Domnul și să Îl găsească pe Domnul și să simtă o împlinire, ceva special cu Duhul Sfânt atunci când sunt aici.

Mark Martin: Misiunea celor de aici e să simtă trezirea spirituală prin provocarea și pregătirea creștinilor pentru a putea vesti Evanghelia prin cuvintele și acțiunile lor. Pe lângă locurile liniștite și de întâlnire, vizitatorii se pot bucura de o plimbare de rugăciune audio auto-ghidată.

Emmitt Mitchell: Mulți credincioși vin și participă la plimbarea de rugăciune. Acea plimbare de rugăciune are menirea să le dea informații de bază despre identitatea lui D.L. Moody, despre aceste clădiri, despre diversele locații și care a fost semnificația lor. De asemenea, vestește Evanghelia la fiecare pas.

Mark Martin: Vorbitori și muzicieni cunoscuți pe plan național au vizitat, de asemenea acest centru, care a găzduit 50 000 de vizitatori și oaspeți în ultimii ani. Studenții Facultății Baptiste din Boston au venit aici când au învățat despre viața lui D.L. Moody.

Tyler Boggess, student, Facultatea Baptistă din Boston: E incredibil să înveți despre cineva ca el și să auzi și să citești despre influența pe care a avut-o, însă e ceva diferit și influența sa e și mai mare când ajungi să vezi asta, să vezi schimbările pe care le-a făcut, clădirile pe care le-a clădit pentru a predica lumii și pentru a da Evanghelia altora.

Mark Martin: Președintele facultății, părintele David Melton a venit aici prima dată în studenție.

David Melton, președinte, Facultatea Baptistă din Boston: Mă entuziasmează să văd modul în care Dumnezeu adună chiar și acum atât de mulți oameni aici. Din câte știu eu, într-o generație sau două, acesta a devenit un loc unde creștinii pot să vină și să redescopere rădăcinile noastre și să se reconecteze la vremurile importante ale lucrării lui Dumnezeu. Unele dintre cele mai importante voci ale credinței creștine în era modernă au vorbit chiar în această sală, unde ne aflăm acum.

Mark Martin: Spencer speră să ofere o experiență asemănătoare unei vizite la muzeu în următorii doi ani.

James Spencer: Trebuie să folosim clădirile existente pentru ca cei care se plimbă pe proprietate să aibă parte de un muzeu, de un campus și de Evanghelie. Dorim să facem în așa fel încât să le fie greu să Îl ignore pe Domnul.

Mark Martin: Centrul D.L. Moody mai sponsorizează și campania anuală online intitulată Go Dark Shine Bright, care implică post, rugăciune, și împărtășirea credinței pe rețelele de socializare.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 936, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.