Moștenirea lăsată de pastorul Chuck Kopp

Adaugat la :  10.05.2021

Chris Mitchell, reporter: Ierusalimul a pierdut unul din stâlpii comunității creștine. Pastorul Chuck Kopp a murit pe 27 aprilie. Familia și prietenii îl plâng, dar și celebrează viața unui om care a atins multe vieți. Pe 14 mai 1948, Israelul a devenit națiune și tot atunci s-a născut Chuck Kopp. El urma să slujească în această națiune cea mai mare parte din viața sa. S-a mutat în Israel la vârsta de 18 ani și de atunci a rămas acolo.

A fondat și a slujit în cadrul fundației Jerusalem Cornerstone vreme de 54 de ani, organizație dedicată tururilor de studiu biblic și carității pentru săracii Israelului, mottoul acesteia fiind: Noi suntem ucenicii lui Isus care îi învață pe alții contextul antic evreiesc al Bibliei și îi slujesc pe cei marginalizați din Israel și Orientul Mijlociu.

Kopp a fost și director al United Christian Council in Israel. Ca slujitor ordinat la International Church of the Foursquare Gospel, a păstorit congregația de pe strada Narky vreme de 24 de ani. A demisionat în 2016, după ce a început să sufere de Parkinson. A făcut parte și din Government Christian Forum. Știrile CBN l-a intervievat pe pastorul Kopp într-un reportaj din 2015.

Chuck Kopp, pastor: Este singura țară din întreg Orientul Mijlociu care are o populație creștină în creștere. Aceasta spune multe, fiindcă din toate celelalte țări din jurul regiunii, creștinii fug cât de repede pot.

Reporter: Un om smerit și curios, îi plăcea să pună întrebări. Soția sa se numea Liz, au avut împreună șapte copii și 16 nepoți. Pentru mulți alții a fost un pastor, mentor, slujitor și prieten.

Prietenii apropiați spun că el îi iubea pe toți oamenii acestei țări dezbinate, pe evrei, arabi și alții.

Un prieten de peste hotare spunea: A spune că el a fost un om extraordinar e o afirmație modestă. În Israel este dificil a găsi un om ca și Chuck. El îi iubea pe toți oamenii. Erai binecuvântat dacă Chuck era prin zonă.

A stat la masă cu președinți și premieri, cu muftii și de asemenea cu cei mai săraci dintre săraci. Pe toți îi trata la fel. Și-a condus familia mare în a iubi în același fel. Și-a condus biserica cu înțelepciune și blândețe.

Comunitatea creștină și întreg Ierusalimul suferă o pierdere imensă. Mulți din întreaga lume împărtășim durerea voastră și ne bucurăm împreună cu voi.

Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El. Psalmul 110:15 Pastorul Chuck a fost un exemplu minunat al unei vieți bine trăite.

Mi-a fost și un prieten apropiat. Datorită sacrificiului lui Isus, abia așteptăm să îl revedem.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 376, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.