Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Nil Barkat, primarul care a transformat Ierusalimul

Adaugat la :  8.11.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Milioane de israelieni au votat in toata tara saptamana trecuta. Cel mai mult s-a vorbit despre alegerile din Ierusalim, unde primarul care avea deja doua mandate, Nir Barkat, s-a retras pentru a intra in politica la nivel national.

Corespondentul CBN in Orientul Mijlociu, Julie Stahl, ni-l prezinta pe cunoscutul primar.

In timpul celor 10 ani in care a condus Ierusalimul, Nir Barkat a urmarit sa transforme cel mai sarac oras al Israelului intr-unul bogat in cultura, turism si care sa aiba o economie sustenabila.

Orasul are un rol, e centrul lumii.Vreo 900 000 de persoane traiesc in Ierusalim, din care 64% evrei, 34% musulmani si 2% crestini.

Intr-un interviu cu Scott Ross de la CBN, Barkat a spus ferm ca Ierusalimul nu va fi impartit: „Nu va functiona niciodata ca oras divizat, ci trebuie sa fie un singur oras, care sa le permita tuturor sa se inchine potrivit credintelor lor, sa se respecte unii pe altii si unde sa fie loc pentru toti. Eu sunt si un antreprenor capitalist in domeniul hi-tech si stiu ca asa ceva nu va functiona. Nu avem niciun exemplu de oras impartit si care sa functioneze.”

Barkat a preluat mandatul in 2008, cu putin timp inainte ca fostul presedinte american Barack Obama sa vina la Casa Alba. Administratia lui Obama a facut presiuni ca Israelul sa inceteze constructiile din estul Ierusalimului, problema pe care Barkat spunea ca Vestul nu poate sa o inteleaga: „Doamne fereste, daca ascultam de comunitatea internationala si opream santierele din Ierusalim, insemna sa opresc construirea atator scoli si a infrastructurii! Cum poate veni cineva sa-i impuna primarului Ierusalimului ca, daca apare cineva care vrea sa cumpere teren, daca e evreu sau crestin, sa nu-i permit, dar, daca e musulman, atunci e in regula?”

El a avut ca obiectiv si imbunatatirea calitatii vietii a unor sectoare ale societatii, precum constructia acestei scoli pentru fete din sectorul arab.

In fine, Barkat a putut primi instalarea ambasadei americane la Ierusalim dupa ce presedintele Donald Trump a recunoscut orasul drept capitala a Israelului.

Unul dintre principiile lui Barkat a fost sa aduca evenimente non-spirituale din lume. De aceea a organizat Maratonul Ierusalimului in 2010, la care a luat parte in fiecare an.

In 2015, Barkat si-a pus viata in pericol ajutand la imobilizarea unui terorist dupa ce acesta a injunghiat un evreu religios.

Dupa cum se vede pe camere, primarul, in camasa alba, si agentul sau de securitate au sarit din masina si au prins teroristul.

Premierul Benjamin Netanyahu spunea atunci pentru CBN ca Barkat a dat dovada de un real curaj: „Cred ca primarul a aratat un exemplu de curaj.”

Desi Israelul nu aude ultima data de Barkat, e clar ca odata cu plecarea sa, o noua era incepe la Ierusalim.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 253 - noiembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Incepem stirile cu Africa unde armata din Sudan l-a inlaturat pe presedintele Omar al-Bashir, si a decis sa conduca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Wendy Griffith: Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat de multe ori Sudanul. Armata a preluat controlul in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

George Thomas: Ryan Boyette a slujit timp de 15 ani ca misionar in Sudan, in regiunea Muntilor Nuba. In prezent...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 25 de ani in Rwanda au murit 800.000 de oameni in urma unui genocid care a durat 100 de zile. Acel eveniment...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cand Belgia a legalizat eutanasia, criticii au spus ca tara a pasit pe un drum periculos. Acum, se pare ca tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Krishna era dus de tatal lui la multe festivaluri hinduse, ca sa se inchine lui Dumnezeu. George Thomas: Dar Krishna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In urma cu zeci de ani, rabinul Yechiel Eckstein a fondat organizatia International Fellowship of Christians and Jews,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Muntele Templului e unul dintre cele mai disputate si fotografiate locuri din lume. Iata de ce aceasta e tema unei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Omul de fier al Israelului a reusit din nou! Premierul Benjamin Netanyahu a castigat al cincilea mandat dupa o batalie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.