Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Noi alegeri in Israel in urma esuarii negocierilor de a forma un guvern

Adaugat la :  5.06.2019
Vizualizari :  3
+ Add To

Noi alegeri in Israel in urma esuarii negocierilor de a forma un guvern. Pentru prima data in istoria sa, Israelul trebuie sa mearga a doua oara consecutiv la urne dupa ce premierul Benjamin Netanyahu nu a reusit formarea unui guvern de coalitie. Cu cateva minute inainte de termenul de la miezul noptii pentru formarea guvernului, parlamentul israelian, Knessetul, a votat dizolvarea sa si astfel israelienii vor merge din nou la urne in septembrie. Votul a insemnat ca presedintele Israelului, Reuven Rivlin, a ajuns in imposibilitatea de a alege un alt partid pentru a incerca formarea unui nou guvern.

Dupa 42 de zile de negocieri, premierul israelian Benjamin Netanyahu n-a putut impaca doua din potentialele partide de coalitie, cu liderul Avigdor Lieberman de o parte si partidul ultraortodox de cealalta. Marul discordiei dintre cele doua era o lege care stipula ca un anume procent din barbatii ultraortodocsi trebuie sa faca serviciul militar. Partidul ultraortodox e impotriva, pe cand Lieberman nu e de acord sa faca parte din coalitia lui Netanyahu daca legea nu trece. Iata inca un semn al dezbinarii crescande intre partea seculara si cea religioasa din societatea israeliana.

Intre timp, desi nu demult au incheiat campania, partidele politice din Israel o vor incepe din nou. Desi premierul israelian Netanyahu ramane favorit, intampina dificultati din partea partidului albastru-alb al generalului in retragere Benny Gantz si a altor partide din opozitie. Cu aceasta ocazie, si alti politicieni, precum ministrul educatiei Naftali Bennett vor primi inca o sansa la noile alegeri. Netanyahu a promis ca va castiga la urmatoarele alegeri, dar, in plus fata de provocarile sale la nivel politic, va fi pus sub acuzare in trei dosare separate, la o luna dupa urmatoarele alegeri.

Noul tur de scrutin inseamna si ca planul de pace al presedintelui Trump probabil va fi amanat cu cateva luni.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 280 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.