Noi descoperiri arheologice în Israel

Adaugat la :  17.10.2019

Arheologii israelieni au descoperit un oraș vechi de 5.000 de ani, pe care l-au numit New York-ul lumii antice din Orientul Mijlociu. Orașul masiv din Epoca de bronz a fost descoperit în nordul Israelului. Potrivit experților, acesta este unul dintre primele și cele mai mari orașe din această regiune.

Dr. Yitzhak Paz, directorul excavărilor: Aici, în Ein Asur, se află unul dintre primele orașe din Israel. Acesta este un sit foarte important în ziua de azi în Israel. În acest oraș au trăit în jur de 5.000 sau 6.000 de oameni.

Pe teritoriul acestui oraș, arheologii au descoperit și un templu. Oasele arse de animale indică faptul că aici s-au adus jertfe. În zona templului s-au găsit și statuete rare. Acum că acest sit a fost descoperit, oficialitățile lucrează la protejarea și conservarea rămășițelor.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 796 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri