Noi descoperiri arheologice în Iudeea și Samaria

Adaugat la :  27.11.2019

Iudeea și Samaria sunt bogate în descoperiri biblice și arheologii muncesc din greu pentru a le aduce la suprafață. O echipă de arheologi se află în Șilo, un oraș antic din Samaria care a fost prima capitală a Israelului. Echipa a găsit multe artefacte prețioase printre care monezi și zilnic găsesc câte 2.000 de bucăți de ceramică.

Scott Stripling, directorul sitului arheologic din Șilo: Această bucată a fost descoperită ieri. A fost deja curățată. Vedeți aceste forme, acestea au fost mânere ale unor recipiente din piatră. Vă amintiți de primul miracol al lui Isus din Cana în care erau ulcioare de paitră pline cu apă. Este vorba de ritualul purificării din primul secol.

Șilo este locul în care Iosua a împărțit Țara Făgăduinței în 12 triburi și unde s-a aflat Cortul Domnului timp de mai bine de 300 de ani.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 802 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri