Noutăți din Israel

Adaugat la :  2.10.2019

Tot mai mulți creștini sunt invitați să viziteze Țara Sfântă și să vadă locurile biblice cunoscute, printre care o descoperire arheologică legată de unul dintre miracolele cele mai faimoase ale lui Isus. Emily Jones are detalii.

Emily Jones, reporter: Bine ați venit la Ierusalim pentru această ediție a rubricii „Noutăți din Israel” în cadrul căreia noi vă spunem ce se întâmplă în Israel și în Orientul Mijlociu. Israelul celebrează un flux record de turiști din întreaga lume. Numărul celor care au vizitat Israelul este cu 25% mai mare față de acum doi ani, în august 2017. Recent, am stat de vorbă cu fostul primar al Ierusalimului și membru actual al Knessetului, Nir Barkat, care a spus că a lansat o nouă inițiativă pentru a aduce mai mulți creștini în Iudeea și Samaria.

Nir Barkat, membru al Knesseth-ului și fostul primar al Ierusalimului: Am propus americanilor să creăm locuri biblice pentru turiști, toate bazate pe povestiri biblice autentice, precum Șilo. Am observat că mulți evanghelici și creștini vin să vadă locurile faimoase din Biblie. Putem crește în mod semnificativ numărul turiștilor și să ne asigurăm că toți cei care vor să viziteze Țara Sfântă vor putea veni și vor vizita locurile biblice din Iudeea, Samaria, din Ierusalim și din alte părți ale țării noastre.

Emily Jones: Barkat speră să îmbunătățească viața israelienilor și a palestinienilor prin cooperare economică.

Emily Jones: În fiecare an, evreii și creștinii se întâlnesc să se roage pentru pacea Ierusalimului, la Micul dejun cu rugăciune în capitala Israelului. În acest an însă, organizatorii au decis ca evenimentul să aibă loc la Haga, în Olanda, cunocută și drept capitala legală a lumii. Ei s-au întâlnit acolo pentru a răspândi mesajul potrivit căruia legea lui Dumnezeu nu vine din Olanda, ci din Ierusalim.

Jack van der Tang, Conferința internațională pentru adevăr, justiție și pace, director: Ierusalimul va fi capitala legii internaționale, a Legii lui Dumnezeu, a Torei. Isaia 2 spune: „Căci din Sion va ieşi Legea...” Vedem o luptă între dumnezeiesc și lumesc. Sunt de părere că ce am proclamat aici este adevărat, că are loc o schimbare, că Legea nu va ieși din Copenhaga, ci din Sion.

Emily Jones: Creștini din întreaga lume s-au adunat acolo și s-au rugat ca neamurile să se întoarcă la Dumnezeu și să binecuvânteze Israelul.

Știre difuzată în cadrul emisiunii MC 794 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri