Noutăți din Israel

Adaugat la :  2.10.2019

Tot mai mulți creștini sunt invitați să viziteze Țara Sfântă și să vadă locurile biblice cunoscute, printre care o descoperire arheologică legată de unul dintre miracolele cele mai faimoase ale lui Isus. Emily Jones are detalii.

Emily Jones, reporter: Bine ați venit la Ierusalim pentru această ediție a rubricii „Noutăți din Israel” în cadrul căreia noi vă spunem ce se întâmplă în Israel și în Orientul Mijlociu. Israelul celebrează un flux record de turiști din întreaga lume. Numărul celor care au vizitat Israelul este cu 25% mai mare față de acum doi ani, în august 2017. Recent, am stat de vorbă cu fostul primar al Ierusalimului și membru actual al Knessetului, Nir Barkat, care a spus că a lansat o nouă inițiativă pentru a aduce mai mulți creștini în Iudeea și Samaria.

Nir Barkat, membru al Knesseth-ului și fostul primar al Ierusalimului: Am propus americanilor să creăm locuri biblice pentru turiști, toate bazate pe povestiri biblice autentice, precum Șilo. Am observat că mulți evanghelici și creștini vin să vadă locurile faimoase din Biblie. Putem crește în mod semnificativ numărul turiștilor și să ne asigurăm că toți cei care vor să viziteze Țara Sfântă vor putea veni și vor vizita locurile biblice din Iudeea, Samaria, din Ierusalim și din alte părți ale țării noastre.

Emily Jones: Barkat speră să îmbunătățească viața israelienilor și a palestinienilor prin cooperare economică.

Emily Jones: În fiecare an, evreii și creștinii se întâlnesc să se roage pentru pacea Ierusalimului, la Micul dejun cu rugăciune în capitala Israelului. În acest an însă, organizatorii au decis ca evenimentul să aibă loc la Haga, în Olanda, cunocută și drept capitala legală a lumii. Ei s-au întâlnit acolo pentru a răspândi mesajul potrivit căruia legea lui Dumnezeu nu vine din Olanda, ci din Ierusalim.

Jack van der Tang, Conferința internațională pentru adevăr, justiție și pace, director: Ierusalimul va fi capitala legii internaționale, a Legii lui Dumnezeu, a Torei. Isaia 2 spune: „Căci din Sion va ieşi Legea...” Vedem o luptă între dumnezeiesc și lumesc. Sunt de părere că ce am proclamat aici este adevărat, că are loc o schimbare, că Legea nu va ieși din Copenhaga, ci din Sion.

Emily Jones: Creștini din întreaga lume s-au adunat acolo și s-au rugat ca neamurile să se întoarcă la Dumnezeu și să binecuvânteze Israelul.

Știre difuzată în cadrul emisiunii MC 794 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.