Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Numaratoarea de Omer - perioada de 49 de zile dintre Paste si Rusalii

Adaugat la :  13.06.2019
Vizualizari :  31
+ Add To

In timpul celor 49 de zile dintre Paste si Savuot, Dumnezeu porunceste poporului evreu sa faca Numaratoarea de Omer. L-am intrebat pe expertul biblic, Boaz Michael, de la First Fruits of Zion, care e insemnatatea pentru evrei si crestini.

In Leviticul 23, Hashem, Dumnezeu, porunceste sarbatorile la vremurile hotarate pentru poporul evreu, spunand ca trebuie sa vestim aceste vremuri si sarbatori. Incepe cu sabatul, apoi vine Pastele, iar in versetul 15 avem o mica referinta, abia vizibila, legat de timpul de numarare.

Hashem spune sa numaram 49 de zile sau sapte saptamani intre Paste si Savuot.

Pentru crestini, Numaratoarea de Omer e importanta fiindca are legatura cu Noul Testament. De exemplu, in a 40-a zi din Numaratoarea de Omer, Domnul nostru s-a inaltat la cerade pe Muntele Maslinilor. E un moment care creeaza asteptare, ceva ce ne indreapta spre momentul culminant.

Cand copiii mei erau mici, obisnuiam sa le fac un calendar cu numaratoarea inversa, pentru ca voiam sa anticipeze evenimentul care urma. Acesta e ca un calendar cu numaratoare inversa pentru poporul evreu. Probabil, si mai important, e o legatura, ca un lant.

Numaratoarea de Omer leaga Pastele de Savuot. E un lant neintrerupt si avem de invatat o lectie spirituala aici. Invatam ca mantuirea e si rascumpararea, ceea ce a avut loc la Paste, dar si locuirea Duhului Sfant, care ne imputerniceste sa umblam in acea mantuire.

In realitate, asadar, Pastele si Savuot sunt legate prin Numaratoarea de Omer. Prin aceasta, noi ne gandim si reflectam nu doar la ceea ce s-a intamplat de Paste, acum cateva saptamani, dar ne indreptam spre o vreme in care Dumnezeu ne-a dat Tora, instructiunile Sale, voia Sa si intelepciunea Sa pentru a fi acel popor salvat, rascumparat pe care El Si l-a eliberat.

Asadar se numara cate un omer in fiecare seara dupa rugaciunile de seara sau Maariv. Numaram impreuna, spunand ziua si saptamana curenta si citim un text din Psalmul 67. Intai trebuie sa stim ca oamenii se rugau din Psalmul 67 in timpul Numaratorii de Omer din vremea Domnului.

Asa s-au rugat El si ucenicii impreuna cu poporul lui Israel. Textul e unul profetic. Dumnezeu ne-a binecuvantat. Dumnezeu ne-a binecuvantat fiindca ne-a rascumparat din Egipt si ne-a binecuvantat ca Tora, calea Sa, instructiunile Sale, voia si intelepciunea Sa sa fie vestite in toate natiunile.

Aceasta face legatura cu Fapte 1:8, unde Iesua le spune ucenicilor ca ei sunt ucenicii Lui si ca vor vesti mesajul din Ierusalim in Iudeea, Samaria si pana la marginile pamantului. Ganditi-va la faptul ca, la sinagoga, se fac rugaciuni in aceasta directie in fiecare seara.

Astfel de rugaciuni s-au facut si in vremea Domnului, dar daca mergem la Fapte 2, ce se intampla de Savuot si la Cincizecime? Duhul coboara, natiunile sunt prezente acolo si mesajul era ca mantuirea lui Dumnezeu nu e doar pentru poporul evreu, ci pentru toate natiunile. Ceea ce s-a intamplat in Fapte 2 a fost o implinire a acestei rugaciuni pe care evreii au facut-o si continua s-o faca, anume ca toate natiunile, toate popoarele sa Il cunoasca pe Dumnezeu, poruncile Sale si caile Sale.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 281 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Muzeul Bibliei din Washington, D.C. a deschis o noua expozitie care va scufunda vizitatorii din lumina in intuneric...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 197

Timp de secole, ei au trait in pesteri si in copaci si au vanat in jungla. Este vorba de un trib dintr-o parte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Un lider de inchinare de la Bethel Music spune ca acum opt ani a scris un cantec care a pregatit drumul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 297

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 259

O familie care a ales scolirea acasa a primit custodia copiilor dupa ani de procese. Dirk si Petra Wunderlich se lupta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 117

Evanghelistul Luis Palau se lupta cu cancerul, insa acum cateva zile el a predicat Evanghelia sutelor de mii de oameni...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1989

Orphans Promise in Brazilia ofera la mai bine de 25 de copii care provin dintr-un mediu dezavantajat oportunitatea de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 114

Biblia ne spune sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Un grup a transformat acest mesaj intr-o miscare globala care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 613

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2781

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.