Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

O delegatie de lideri evanghelici au vizitat Arabia Saudita

Adaugat la :  8.11.2018
Vizualizari :  25
+ Add To

Aceasta s-ar putea sa nu fie perioada ideala de a vizita Arabia Saudita, dar o delegatie de lideri evanghelici americani au socotit ca e vorba de un risc care merita asumat. Ei s-au intalnit cu printul incoronat Mohammad bin Salman si cu alti lideri sauditi. Eu m-am intalnit cu acei lideri evanghelici in Emiratele Arabe Unite si, dupa cum vom vedea din acest reportaj, intalnirea lor a fost plina de controverse politice, dar si de oportunitati spirituale.

Vizita a aparut dupa un iures la nivel mondial cauzat de moartea jurnalistului american Jamal Khashoggi. Planurile pentru vizita au inceput insa cu mult inainte.

Intalnirea dintre liderii evanghelici din SUA si Mohammad bin Salman a fost pregatita de luni bune, dar s-a materializat cand delegatia a ajuns in EAU.

Multa lume ar spune ca nu e momentul potrivit pentru a face o vizita in Arabia Saudita pentru o intalnire cu conducerea. Desi ei inteleg posibila controversa ce ar putea aparea, grupul a decis ca oportunitatea de a-i ajuta pe crestinii de acolo e mult mai importanta.

„Dat fiind faptul ca ne pasa de oamenii din Arabia Saudita si de crestinii din Peninsula Arabica si ca dorim sa vedem mai multa libertate de inchinare si sa se poata construi biserici crestine, toate acestea sunt lucruri importante pentru noi. Cand oamenii intreaba de ce ai merge la acea intalnire, deoarece crestinii sunt chemati sa fie impaciuitori si sa pledeze pentru libertatea de inchinare, pentru toleranta si coexistenta pasnica, raspunsul meu este: Cum sa nu merg la intalnire?”

Ei n-au mers acolo avand o agenda politica, ci avand o misiune crestineasca.

„Cand ma gandesc la Arabia Saudita, ma gandesc la versetul care spune ca suntem ambasadorii lui Hristos. Noi pe El Il reprezentam, nu neaparat Statele Unite. Noi Il reprezentam pe Domnul Isus Hristos. Vedem in Biblie oameni precum Estera care era la curtea regala sau Daniel, care a vorbit inaintea catorva imparati si care se aflau in pozitii-cheie. Dumnezeu a folosit acesti oameni pentru a le vorbi autoritatilor si imparatilor si Biblia spune ca trebuie sa ne rugam pentru ei.”

Aceasta e cea mai recenta dintr-o serie de intalniri cu liderii arabi sunniti, printre care regele Abdullah al Iordaniei, presedintele egiptean Al-Sisi si printul incoronat al EAU.

Intalnirile fac parte dintr-un plan pe termen lung.

„Nu suntem aici pentru un obiectiv de scurta durata, nu suntem pentru o poza, ne pasa prea putin de aceasta. Suntem aici ca sa cladim relatii de lunga durata si sa le fim de ajutor fratilor si surorilor din regiune.”

Rosenberg i-a incurajat pe crestini sa se roage: „Suntem constienti de provocarile din Arabia Saudita, dar cred ca putem sa mergem si sa-i ascultam cu respect pe liderii care au ocazia sa faca mai buna viata crestinilor, dar si a musulmanilor si, de ce nu, chiar a israelienilor. Va cerem sa va rugati. Rugati-va pentru rege, pentru printul incoronat, pentru lideri si pentru poporul din Arabia Saudita.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 253 - noiembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. In SUA va fi creat cel mai puternic supercomputer capabil de 1 cvintilion de calcule pe secunda SUA colaboreaza cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Mai multe informatii:...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 25 de ani, Alfa Omega TV distribuie programe catre staţiile regionale şi locale de televiziune. Este unul dintre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Anunţul preşedintelui Donald Trump referitor la retragerea trupelor americane din nord-estul Siriei a produs...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

O tara musulmana primeste o delegatie de crestini evanghelici. Azerbaidjanul a invitat recent mai bine de 12 pastori...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Joel Rosenberg este un crestin evanghelic care traieste in Israel. In ultimii doi ani, el a contribuit in mod activ la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Doi studenti au creat o Biblie pentru mileniali si de catre mileniali. Cei doi slujesc in cadrul lucrarii Intervarsity...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In aceasta luna se va lansa o noua emisiune care combina pasiunea pentru masini si dragostea pentru Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Se intensifica persecutarea crestinilor si a bisericilor crestine. La sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

India se confrunta cu o crestere dramatica a persecutarii crestinilor. Potrivit datelor recente ale grupurilor care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.