O descoperire surpriză Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  25.06.2020

Dacă faci săpături în Israel niciodată nu știi ce poți găsi. Recent, o familie a avut parte de o surpriză enormă în timpul unor lucrări de renovare, când au descoperit o comoară importantă de pe vremea lui Isus chiar sub podeaua din camera de zi. Ei au găsit o mikve, o baie folosită la ritualuri, veche de 2000 de ani. Ei au apelat la Autoritatea de Antichități din Israel. S-au mai găsit vase de ceramică și de piatră. Casa se găsește în En Kerem), care se presupune că a fost orașul natal al lui Ioan Botezătorul.

Amit Reem: De la începutul secolului al VI-lea e.n., creștinismul a identificat cartierul En Kerem ca fiind locul unde s-a născut Ioan Botezătorul. Aici s-a întâlnit Elisabeta, mama lui Ioan, cu Maria, mama lui Isus.

Emily Jones: Potrivit autorităților, baia pentru ritualuri a aparținut unei persoane importante, care a trăit acum 2.000 de ani.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 832, difuzată în iunie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri