O micuță siriană fuge de bombe și găsește speranță

Adaugat la :  25.11.2019

O mică siriană și familia ei au fugit de războiul din Siria în sudul Libanului. Acolo au primit ajutor și speranță de la două organizații. Nermeen vrea să fie doctor, dar educația ei a fost întreruptă brusc din cauza războiului din Siria.

Îmi amintesc de lucrurile bune de acasă, între care școala și prietenii și ce bine ne simțeam împreună. Apoi, luptele au început și tot mai multe bombe cădeau în fiecare zi.

Mama lui Nermeen: Am părăsit Siria după ce o bombă ne-a distrus casa. Am venit în Liban pentru a găsi un loc sigur pentru copiii mei, dar viața aici e dificilă pentru refugiați, fiindcă nu ni se permite să lucrăm legal și am fost tristă să văd că Nermeen nu mai poate merge la școală. Ea era o elevă foarte bună.

Când Orphans Promise, împreună cu partenerii noștri de la Heart for Lebanon, a întâlnit familia lui Nermeen, i-am spus ei și fraților ei că pot veni la școala noastră, The Hope Center. Aici le oferim copiilor refugiați sirieni un mediu sigur, calm, unde pot învăța științe, matematică, arabă și engleză.

Nermeen: Profesorilor le pasă într-adevăr de noi și ne primesc cu drag. Ne învață despre Isus și cât de mult ne iubește El. Vreau să devin doctor ca să fiu ca Isus și să-i pot vindeca pe oameni.

Le punem copiilor și filmul Cartea Cărților în arabă.

Nermeen: Îmi plac povestirile despre Isus din Cartea Cărților. Isus a venit să salveze lumea, să ne ofere dragostea Lui și să ne arate calea către cer.

Am oferit familiei lui Nermeen și altor mii de refugiați pachete mari de alimente și produse de igienă care le ajung timp de o lună, până la următoarea distribuire.

Mama lui Nermeen are speranțe acum pentru viitorul copiilor ei: Mă simt atât de ușurată și în siguranță de când copiii mei primesc hrană și educație, tot ceea ce și-ar dori o mamă pentru copiii ei, iar voi ați făcut posibile toate acestea.

Nermeen: Îmi sunteți de mare ajutor în visul meu de a deveni doctor. Vă iubesc și vă mulțumesc foarte mult.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 304 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri