O organizație ajută victimele taifunului din Filipine

Adaugat la :  19.12.2019

Taifunul Kammuri a trecut peste Filipine lăsând în urmă zone distruse. Operation Blessing a parcurs dinstanțe mari pe uscat și pe mare, chiar și pe ape tulburi, pentru a duce supraviețuitorilor mâncare și speranță. Lucille Talusan vine cu detalii din Filipine.

Lucille Talusan, reporter: Taifunul Kammuri a lovit Luzon, cea mai mare insulă din Filipine cu ploi torențiale și vânt puternic. A doborât arbori și stâlpi de electricitate și a distrus multe case. Ruel Paunil era în casă când vântul puternic a smuls acoperișul casei și a doborât restul locuinței în câmpul de orez inundat.

Ruel Paunil, supraviețuitor al taifunului : Și pe mine m-a luat apa împreună cu casa mea. A fost dureros pentru noi să vedem că ce am construit împreună cu soția mea a dispărut într-o clipă.

Lucille Talusan: Soția lui Ruel, Melanie spune că este îngrijorată deoarece nu au hrană suficientă din cauză că și recolta lor a fost afectată.

Melanie Paunil, soția lui Ruel: Soțul meu a rămas fără muncă deoarece toată recolta a fost distrusă de inundație. Sunt zile în care mâncăm doar orez și sos de soia. Zâmbesc deoarece nu vreau să-mi văd copiii triști.

Ruel Paunil: Am acceptat ce s-a întâmplat. Am decis să folosesc materialele care mai sunt utile și să constuiesc un adăpost pentru familia mea.

Lucille Talusan: Taifunul Kammuri a lovit și insula Capul. Aici, 25% din case au fost avariate. Yolanda Magdaraog încearcă să-și ascundă lacrimile în timp ce ne spune că taifunul a distrus și casa lor.

Yolanda Magdaraog, supraviețuitoare a taifunului: M-am speriat foarte tare, nu am știut ce să fac când a lovit taifunul. M-a șocat faptul că taifunul ne-a distrus casa. Marfa din magazinul meu s-a împrăștiat.

Lucille Talusan: Operation Blessing încarcă saci cu orez pe această barcă pentru a-i duce pe insula Capul unde se vor distribui ajutoare celor 700 de familii care au fost afectate de taifun. Operation Blessing a dus mâncare și încurajare familiei Paunil, Yolandei și altor sute de victime ale taifunului.

Melanie Paunil: M-a surprins ce am primit de la Operation Blessing deoarece acum avem mâncare și copiii mei pot primi lapte. Vă mulțumim! Ne-ați reamintit că în mijlocul greutăților putem fi fericiți și putem sărbători Crăciunul.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 805 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri