Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

O perspectiva despre unul dintre cele mai noi partide politice din Israel si ceea ce il face unic

Adaugat la :  11.04.2019
Vizualizari :  4
+ Add To

Unul dintre partidele prezente pe listele de votare din acest an se numeste partidul Blocul Bibliei. Am discutat cu fondatorul sau, Avi Lipkin, in studioul nostru.

Chris Mitchell: Avi, multumesc ca ai acceptat sa vii la Jerusalem Dateline.

Multumesc pentru noua invitatie.

Aveti un partid numit partidul Blocul Bibliei. Spune-ne despre ce e vorba.

Intai, numele in evreieste e...

Avi Lipkin: In evreieste nu avem un cuvant pentru Biblie. Noi avem Tanakh, Vechiul Testament, si Brit Chadasha, Noul Testament. Am ajuns la o concluzie. Sunt in aceasta tara de 50 de ani si, dupa cum stiti, sunt invitat sa vorbesc in biserici crestine peste tot in lume. De 28 de ani, in timp ce vad schimbarile demografice din Israel, se vede o crestere a populatiei crestine din Israel care nu e reprezentata in Knesset, care e parlamentul sau congresul nostru. Fiind nascut in SUA, am crescut in contextul revolutiei americane si sincer cred ca, daca nu ai reprezentant in guvern, nu ar trebui sa platesti taxe. Crestinii care locuiesc in Israel sunt cetateni, platesc taxe, voteaza, sunt inrolati in armata, s-au casatorit aici si nu au reprezentanti in guvern. Cred, de asemenea, in valorile civilizatiei iudeo-crestine vestice si in valorile democratiei si as dori sa aduc aici aceeasi gandire care a facut America mareata, cel putin, pana acum cateva decenii. Cred ca Israelul are un viitor stralucit care va include mult mai multi evrei si crestini care vor emigra in Israel foarte curand din cauza jihadului terorist.

Chris Mitchell: Are loc aliyah, reintoarcerea in Israel. Cum vad crestinii acest nou partid?

Avi Lipkin: Sincer, multi crestini spun ca e o idee grozava, dar ca le e greu sa creada ca asa ceva s-ar putea intampla. Chiar fiul meu imi spunea: Tati tu esti un profet, dar ai venit aici cu 300 de ani inainte de vreme. Iar eu ii raspund: Nu fiule, doar cu trei ani inainte. Adica maine. Astazi, 8% din populatia noastra e formata din crestini, sau neevrei, cum spun rabinii. 8% inseamna 8 sau 9 membri in Knesset si deocamdata nu este niciunul. Musulmanii au 10 membri in Knesset, care reprezinta electoratul lor. Crestinii reprezinta un electorat si totusi, nu sunt reprezentati. Mai vreau sa spun ca 3 milioane de evrei care au locuit in tari crestine si cred ca ar fi un posibil electorat pentru acest partid fiindca isi doresc sa aduca aceasta tara in sfera civilizatiei vestice. Dupa cum probabil stiti, jumatate din Knesset e secular si indreptat spre nationalism si socialism, iar cealalta jumatate, spre lumea islamica. Nu exista nicio democratie americana sau vestica si eu incerc sa le aduc aici.

Chris Mitchell: Ne-a mai ramas un minut, Avi. Spune-ne pe scurt cu ce sa ramana oamenii dupa prezentarea despre noul partid Biblie Bloc.

Avi Lipkin: Cuvantul cel mai important cre ca e dragostea. Suna familiar?Reconcilierea dintre evrei si crestini! Cred ca Dumnezeu a ingaduit aceasta amenintare terorista fanatica pentru a uni evreii si crestinii sa reziste unei amenintari comune, care pune in pericol civilizatiile din intreaga lume, nu doar din Israel, dar cu Israelul in frunte.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 273 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 30

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.