Oamenii de afaceri credincioși s-au întâlnit la București | Reportaj Alfa Omega TV

Adaugat la :  19.11.2022

Lideri și antreprenori creștini au participat la un eveniment organizat de Guild Faith în București, în cadrul căruia au avut loc discuții pe tema integrării credinței în afaceri, iar vorbitorii au împărtășit experiențele lor practice cu alți antreprenori și manageri.

Ruben Marian, fondator, Guild Faith Cluj-Napoca: În România ne confruntăm cu multe provocări, ca și oameni de afaceri. Suntem într-un mediu în care sunt foarte multe provocări, avem tot felul de mituri în cultura din România, cum că nu poți să faci afaceri cu integritate, e foarte greu să rămâi ca și creștin în business, nu-i foarte ok ca să-l reprezinți pe Dumnezeu acolo pentru că ai prea multe tentații. Și din perspectiva asta credem că-i foarte valoros ca oamenii de afaceri să poată să vină împreună, pentru că ei sunt destul de singuri, nu prea primesc suport, sprijin. Sunt destul de greu înțeleși, și nivelul de stres, nivelul de risc pe care-l au e destul de greu să-l împărtășească cu alții.

Conferința „Principii biblice de creștere pentru afaceri de succes” a fost prezentată de președintele Europartners, Wouter Droppers. El a apreciat potențialul României de a dezvolta afaceri creștine de succes.

Wouter Droppers, președinte, Europartners: Cred că România are un potențial uriaș. Aveți o moștenire creștină uimitoare, în România sunt foarte mulți creștini, sunt foarte mulți antreprenori creștini. Sunteți o națiune minunată, cu foarte multe resurse. Aveți tot ce e nevoie, potențialul există deja, trebuie doar să adunați roadele.

Scopul evenimentelor Guild Faith este să ajute antreprenorii să integreze credința cu munca, pentru a transforma lumea din jurul lor spre gloria lui Dumnezeu.

Daniel Lar, fondator, Guild Faith Cluj-Napoca: Cu ajutorul lui, a lui Wouter, am dat răspunsuri la întrebări, am prezentat modele legat de ce înseamnă o gândire creștină în ceea ce privește afacerile, creșterea unui business, cum ne tratăm colegii, angajații și cum vedem, per ansamblu, munca noastră.

David Miu, director, Extreme Riders Distribution: Vrem să vedem tot mai mulți antreprenori care gândesc afacerea ca o misiune, ca o oportunitate de a-L arăta pe Dumnezeu și-a arăta gloria Lui. Și atunci, m-am bucurat și mă bucur să fiu parte dintr-o mișcare, din a organiza un eveniment ca acesta și să ne încurajăm reciproc în a-L arăta pe Dumnezeu la locul de muncă.

Adiel Bunescu, pastor, Biserica „Missio Dei” - București: Mi-a plăcut ideea de cooperare și că venind împreună, unu plus unu nu fac doi, ci unu plus unu fac trei, patru, cinci... nu știm. Și are sens, pentru că noi tindem să fim fiecare pe felia noastră, așa, în mod natural alergăm pe pista noastră, ne uităm la problemele noastre. Dar atunci când vii împreună cu alții și pui ce are fiecare împreună, se realizează mai mult decât face fiecare pe culoarul lui, în dreptul lui.

Cei peste 200 de participanți au aflat care sunt principiile de multiplicare și creștere despre care a vorbit Isus, despre cum colaborarea produce valoare, despre integrarea credinței în afaceri.

Răzvan Luca, antreprenor: Cred că cea mai importantă idee pe care o vom implementa atât în mintea noastră cât și în mintea angajaților, adică în cultura firmei, este că businessul nu este al nostru, este al lui Dumnezeu. Și noi suntem doar niște administratori și țelul nostru este să fim cât mai buni administratori a ceea ce ne-a dat Dumnezeu.

Ioana Luca, antreprenor: Nu lucrezi pentru tine, și asta-i o ușurare. Nu câștigi pentru tine, și iar e o ușurare, ci toate le faci pentru Domnul. Nu numai tu, dar și partenerii, angajații tăi.

Dan Paloș, om de afaceri: Lucrăm cu oameni și oamenii, indiferent că sunt dintr-o biserică sau alta sau creștini sau nu, au fiecare personalități diferite, backgrounduri diferite și e o lucrare dificlă. Dar investiția în oameni, pe de altă parte, este și cea mai importantă.

Organizația Guild Faith din Cluj-Napoca dorește să sprijine o mișcare dedicată conectării și echipării oamenilor de afaceri credincioși din România.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.