Operation Blessing ajută refugiații din Myanmar

Adaugat la :  2.06.2021

Violențele iau proporții în Myanmar. De la lovitura militară de stat, oamenii își părăsesc casele și se adăpostesc în taberele creștine pentru refugiați la granița cu Thailanda. Aici se află reprezentanții organizației Operation Blessing de la CBN și sunt implicați într-o misiune periculoasă pentru a-i ajuta. Lucille Talusan de la CBN vine cu mai multe detalii. Am ascuns identitățile persoanelor din motive de securitate.

Lucille Talusan, corespondent CBN în Asia: Myine este dintre cei care au fugit din Myanmar de atrocitățile comise de armată. Ea și cei patru copii au plecat fără soțul ei, un soldat care luptă pentru drepturile omului.

Myune, refugiată din Myanmar: Am săpat găuri în pământ, unde am rămas ascunși în mare parte a timpului deoarece peste satul nostru au căzut gloanțe și bombe. Armata a făcut razie în casa noastră și atunci am decis să fugim pentru a ne salva viața. Am mers pe jos timp de trei zile și am trecut granița cu Thailanda. Sunt creștină și m-am rugat așa de tare pentru noi ca să ajungem în această tabără în siguranță. Am fost nevoiți să lăsăm în urmă vacile și puii. Acum sunt frustrată, deoarece vom locui sub acoperișul altor oameni și vom împărți foarte puțină mâncare.

Lucille Talusan: Este o tabără creștină a tribului Karen din Myanmar, care are grijă de mii de refugiați. Însă provocarea cea mare este aceea de a adăposti locuitorii unor sate întregi, care acum locuiesc în pădure. Ei nu au niciun venit, nu au mâncare, medicamente și nici alte lucruri pentru satisfacerea nevoilor de bază. În ciuda pericolului pe care îl reprezintă faptul că sunt prinși în bătaia focului, o echipă de la Operation Blessing Thailanda a putut acorda ajutor refugiaților.

În colaborare cu liderii și soldații Karen, echipa Operation Blessing a adus saci cu orez, corturi, medicamente și alte bunuri pentru a fi distribuite refugiaților care locuiesc la granița dintre Thailanda și Myanmar. Asta a inclus și trecerea acestui râu pentru a ajuta refugiații aflați la graniță în Myanmar. Ei s-au mai rugat pentru refugiați, printre care și studenți tineri care acum sunt instruiți pentru Armata Uniunii Naționale Karen, ca să lupte pentru guvernul poporului.

Colonelul Thun, Armata Uniunii Naționale Karen: Armata a impus mereu dictatura. Ei vor să distrugă triburile și să ne înrobească, să dezbine religiile, deoarece vor să-și păstreze puterea pentru totdeauna. Acum trebuie să depunem eforturi serioase pentru a ne uni și a ne lupta cu dușmanul, cu armata care oprimă poporul și pe toți care i se opun. Vă mulțumim că ne ajutați în aceste vremuri dificile, în care suntem persecutați. Nu avem case și nici bani. Ne confruntăm cu boli și nu avem medicamente, nici un acoperiș care să ne apere de razele soarelui și de ploaie.

Lucille Talusan: În calitate de soldat, Wai Yan simte obligația de a proteja refugiații și restul populației din Myanmar.

Wai Yan, Armata Uniunii Naționale Karen: Trebuie să ne opunem loviturii, chiar dacă trebuie să ne sacrificăm viața, sănătatea. Economia noastră suferă. Cerem egalitate și respectarea drepturilor cetățenilor. Mulțumim organizației Operation Blessing pentru că se îngrijește de cei cu nevoi. Biblia spune: ”Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” Dumnezeu a pus denumirea lucrării voastre în Cartea Vieții.” Fiți binecuvântați, voi și familiile voastre.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 881, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională