Paştele – Sarbatoarea Invierii

Adaugat la :  2.05.2019

Paştele este considerata cea mai importanta sarbatoare a lumii creştine. Este sarbatoarea care aduce speranţa mantuirii. La Paşte ne aducem aminte de moartea, rastignirea şi invierea lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Paştele din Vechiul Testament era o umbra a adevaratului eveniment care urma sa se petreaca in Noul Testament. Dar mai mult decat moartea Domnului Isus Hristos este mareţul act al Invierii Sale. A aratat Aurel Avram, pastor, Biserica Speranta din Timisoara.

Semnificaţia sarbatorilor pascale difera de la o generaţie la alta. Ce inseamna pentru generaţia tanara Pastele? Mai are Isus vreo importanţa pentru omenire?

Mulţi oameni se concentreaza de sarbatori pe aspectul socio-uman, adica pe ocazia de a fi impreuna cu familia, si mai putin pe partea spirituala care este adevarata esenţa a Paştelui. Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, a venit in lume şi apoi a fost rastignit pe cruce ca sa aduca mantuire.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 771 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri