Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Persecutia crestinilor din Nigeria

Adaugat la :  5.06.2019
Vizualizari :  8
+ Add To

Zilnic, crestinii din Nigeria sunt macelariti, insa majoritatea lumii refuza sa vada aceasta realitate. Saptamana trecuta, cativa crestini au fost rapiti din bisericile lor de niste islamisti inarmati. In aprilie, 25 de crestini au fost ucisi in satul Kuda. Grupul terorist islamist Boko Haram este grupul principal aflat in spatele acestor atacuri si a altor atacuri. Din 2011, grupul a ucis mai bine de 30.000 de nigerieni.

Organizatia Open Doors acorda ajutor crestinilor din Nigeria. Ni s-a alaturat Dr. David Curry, presedintele organizatiei Open Doors USA. David, potrivit unor informatii, luptatorii Statului Islamic care parasesc Siria se alatura organizatiei Boko Haram din Nigeria. Ce ne poti spune despre asta?

David Curry, Open Doors SUA: Stim ca de cand Statul Islamic si-a pierdut capitala, califatul sau din Irak si Siria, acel terotoriu fizic, ei au inceput sa isi impartaseasca ideologia lor, cunostintele lor tehnice, cele cu privire la confectionarea unei bombe, la organizarea unor atacuri teroriste cu Boko Haram si cu afiliatii lor din nordul Nigeriei. Crestinii din Nigeria se confrunta cu foarte multe pericole care vin din partea grupurilori fulani care sunt grupuri islamice cu o mostenire tribala si care ataca sate crestine si incearca sa ii alunge pe crestini. Apoi, exista Boko Haram cu o ideologie de tipul celei a Statului Islamic, care ataca biserici in nord, infiinteaza state in care domneste legea saria. Sunt multe motive pentru care Nigeria este o tara periculoasa pentru crestini.

Se spune ca ar putea avea loc un genocid al crestinilor din Nigeria. Care este parerea ta?

David Curry: Oamenii trebuie sa inteleaga ca exista o definitie tehnica a genocidului. Evenimentele care au loc in Nigeria intra in aceasta categorie. Oamenii sunt vizati din cauza credintei lor, pentru a-i sterge de pe fata pamantului. Stim ca acesta este scopul lor, pentru ca l-au declarat. Boko Haram si grupruile fulani ne spun care este scopul lor. In Occident nu ii credem, insa trebuie sa ii luam in serios deoarece vedem ca ataca biserici. In ultimele doua luni, la fiecare doua saptamani au loc atacuri masive in care oamenii sunt ucisi sau rapiti. Ei sunt vanduti. Se cere o recompensa pentru eliberarea lor. Cateodata sunt vanduti ca sclavi. Este grav ce se intampla crestinilor, mai ales femeilor crestine care sunt persecutate pentru ca sunt crestine in aceste state din nordul Nigeriei unde domneste legea saria si pentru ca sunt femei si pot fi vandute sau pot fi folosite ca sclave sexuale. Adesea, ele sunt impinse in casatorii aranjate in aceste state din nord unde se aplica legea saria.

David, ce ne poti spune despre soarta celor 17 crestini care au fost rapiti din biserica?

David Curry: Inca nu stim nimic de ei. Stim ca se rapesc crestini pentru a cere recompensa pentru eliberarea lor sau pentru a-i vinde ca sclavi. Nu stim exact ce s-a intamplat cu ei. Trebuie sa ne rugam pentru ei si situatia lor trebuie discutata la cel mai inalt nivel al guvernului american. Stim ca guvernul din Nigeria nu intervine de multi ani. Situatia a escaladat si se poate vorbi in mod oficial de genocid.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 777 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131

Aici, in Ierusalim, zeci de protestatari evrei au atacat recent credinciosii mesianici care se duceau la un concert...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 106

In timpul celor 49 de zile dintre Paste si Savuot, Dumnezeu porunceste poporului evreu sa faca Numaratoarea de Omer....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 31

In prezent, sute de mii de refugiati vin din Orientul Mijlociu si traiesc in Europa dupa ce au fugit de razboi. In...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Corespondentul-sef international de la CBN, Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat China de multe ori. Gary,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Au trecut 30 de ani de la una dintre cele mai intunecate zile din istoria Chinei. La Washington, sute de oameni s-au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sa mergem in Israel. Zeci de protestatari au atacat recent credinciosi mesianici care erau in drum spre un concert de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.