Persecuția din Turcia

Adaugat la :  17.10.2019

Biserica din Turcia se confruntă cu presiuni din partea guvernului. Pastorul Andrew Brunson a fost acuzat de guvernul lui Erdoğan că ar fi fost un terorist. El a spus Comisiei Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă Internațională că aceeași tactică se folosește și împotriva altor creștini străini. Liderii creștini se tem că acum a venit rândul lor.

Andrew Brunson, pastor și fost misionar în Turcia: Un alt lider de biserică mi-a scris acum câteva zile. El mi-a spus: „Câțiva creștini au început să mă întrebe: Ce măsuri va lua guvernul împotriva lor după ce vor pleca străinii?” Este o întrebare bună. Potrivit unor lideri străini există, citez: „o anticipare a unor acțiuni ale guvernului împotriva liderilor de biserici: arest, investigații, nu știm ce se va întâmpla.” Deportarea liderilor creștini a luat amploare și acesta este un semn că va urma o perioadă întunecată. Turcia încă nu este în această fază, dar se îndreaptă într-o direcție greșită.

Adriana: Biserica din Turcia este foarte mică. Sunt vreo 60.000 de credincioși foști musulmani, într-o țară de 80 de milioane de locuitori.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 796 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri