Donează     Rugăciune       TV LIVE                      
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Persecutia religioasa la nivel mondial

Adaugat la :  7.03.2019
Vizualizari :  1007
+ Add To

Poate vi se pare incredibil, dar in Washington, un grup de democrati si republicani colaboreaza pentru a aduce in atentia publicului persecutia religioasa din intreaga lume. Jennifer Wishon ne va prezenta o femeie care a raspuns chemarii de a-i proteja pe cei persecutati.

Jennifer Wishon: Gayle Manchin este sotia senatorului Partidului Democrat din Virginia de Vest, Joe Manchin. Ea abordeaza demersul ei recent din perspectiva familiilor, a familiilor care se destrama cand un membru al familiei ajunge in inchisoare pentru practicarea credintei.

Gayle Manchin: Cand vezi oameni care nu vor sa renunte si sunt dispusi sa moara pentru credinta lor, ti se schimba mentalitatea.

Jennifer Wishon: Manchin a observat acest fapt dupa ce s-a alaturat Comisiei SUA pentru Libertatea Religioasa Internationala. Va surprinde cat de mare este aceasta problema pe plan mondial?

Gayle Manchin: Da. Fiindca desi stiam ca exista o problema, nu aveam idee cat de mare este abuzul si incalcarea drepturilor omului si a libertatii religioase.

Jennifer Wishon: Compus din noua membri care reprezinta toate spectrele ideologice, comisia reprezinta diverse credinte si traditii. Aveti un program pentru constientizare. Povestiti-mi despre acest program.

Gayle Manchin: Am inteles ca daca personalizam o problema, oamenii inteleg mai bine mesajul si se identifica cu persoana in cauza.

Jennifer Wishon: Un exemplu este acela al lui Andrew Brunson, pastorul eliberat recent, dupa ce a stat doi ani intr-o inchisoare din Turcia. Un membru al Comisiei l-a adoptat pe Brunson, l-a vizitat in inchisoare, si a pus presiune pe Turcia in vederea eliberarii sale. Vorbiti-ne despre persoanele pe care le-ati adoptat.

Gayle Manchin: Ei sunt din Iran. Domnul Taheri este un scriitor. El a fost luat din inchisoare, i s-a reluat cazul si a fost condamnat la moarte. Recent, i s-a retras condamnarea la moarte, insa a mai primit cinci ani de inchisoare. Poate faptul ca a fost condamnat pentru convingerile sale a ajutat la sensibilizarea publicului, astfel scapand de condamnarea la moarte. Nu cunoastem adevarul, dar speram ca asa a fost. Celalalt prizonier este o femeie, Golrokg Iraee. Ea a scris ca delapidarea femeilor care comit adulter este o injustitie. Astfel, ea a fost arestata, deoarece a incalcat sanctitatea islamului. Scrierile sale nici macar nu erau publicate. Autoritatile s-au dus la ea acasa si i-au confiscat scrierile. Astfel, au gasit acel articol pe care l-au folosit impotriva ei.

Jennifer Wishon: Manchin a aflat de la sora lui Iraee ca atentia acordata de SUA conteaza foarte mult.

Gayle Manchin: Fiindca slujesc in cadrul acestei Comisii si vizitez alte tari, am aflat ca lor le pasa de parerea Statelor Unite despre ei. Faptul ca vorbim deschis despre aceste incalcari si discriminari, ii pune pe ganduri.

Jennifer Wishon: Insa, este nevoie de rabdare. Noua prizonieri arestati din cauza constiintei lor au fost eliberati insa, pe zi ce trece, situatia devine tot mai serioasa.

Gayle Manchin: Este nevoie de devotament pentru o problema atat de mare, globala, care, din nefericire se inrautateste. Se pare ca in tarile pe care le monitorizam, situatia se deterioreaza, nu se imbunatateste. Nu ne putem opri.

Jennifer Wishon: SUA promoveaza libertatea religioasa in intreaga lume, pentru ca tarile in care oamenii se pot inchina in mod liber sunt considerate tari prietene.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

1. Ciclonul tropical devastator din sudul Africii, cel mai violent din ultimul deceniu, a omorat cel puţin 64 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 14

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Spot video: revista Alfa Omega TV Magazin „Crestinul si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Deseori va spuneam de tehnologia israeliana de varf si ca lor li se mai spune natiunea start-up. Mare parte din acea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

O familie de crestini irakieni de noua membri a fugit de SI si a gasit refugiu in Iordania, insa le era frig si erau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sute de luptatori ai Statului Islamic renunta la luptele din Siria. Ei parasesc satul Baghouz unde au rezistat pana la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 92

Mii de civili parasesc zonele de razboi din zona satului Baghouz. Acolo sunt intampinati de voluntari cu un grup...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 69

In Africa, medicul misionar Rick Sacra si-a pus viata in pericol pentru a ajuta oamenii din Liberia. El a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Biserica Metodista Unita a votat recent pentru o abordare traditionala a casatoriei. Biserica a mai decis sa nu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 119

Ganditi-va la urmatorul lucru: Daca biserica voastra ar disparea, ar observa tinerii din comunitate absenta ei? Poate...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Barbatul nigerian care a fost arestat saptamana trecuta pe o strada din Londra pentru ca a predicat Evanghelia a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 26
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.