Persecutia religioasa, o problema majora in intreaga lume

Adaugat la :  9.05.2019

Recent, am fost martorii unor atacuri impotriva musulmanilor in Noua Zeelanda, impotriva crestinilor in Sri Lanka si impotriva evreilor in America. In aceasta saptamana, comisia din SUA insarcinata cu promovarea libertatii religioase in intreaga lume a publicat raportul sau anual privind cei mai inraiti persecutori din lume. Jennifer Wishon vine cu detalii de la Capitoliu.

Jennifer Wishon: Daca va uitati la stiri, vedeti ca persecutia religioasa este o problema majora in intreaga lume. Acum, acest raport ne ajuta sa intelegem mai bine cine sunt cei mai inraiti persecutori ai lumii. Printre aceste tari se afla Iran, Rusia si China, puterea economica.

Gary Bauer: Iata o putere in devenire. Anual, economia si armata tarii devine tot mai puternica. Aceasta tara are interese in intreaga lume unde duce si aceste valori ale persecutiei.

Jennifer Wishon: Printre tarile care includ asa-numita intelegere „Tier Two” sunt Cuba, Irak si Turcia, aliatul NATO al Americii care l-a tinut ostatic pe pastorul Andrew Brunson timp de aproape doi ani.

Anurima Bhargava: Comisia a cercetat nu numai cazurile in care guvernele au continuat sa aplice violenta, ci si acele cazuri in care guvernele au tolerat violenta continua.

Jennifer Wishon: Acest raport este unic, deoarece cele noua tari membre ale Comisiei pentru Libertatea Religioasa Internaţionala a SUA nu sunt limitate de diplomatie. Spre deosebire de alte rapoarte ale departamentului de stat, acesti observatori pot spune lucrurilor pe nume.

Tony Perkins: Suntem de parere, in calitate de comisie, ca nicio persoana credincioasa, indiferent de credinta, nu ar trebui sa se teama intr-o casa de rugaciune.

Jennifer Wishon: Pentru crestinii din lume, situatia este indeosebi cumplita.

Gary Bauer: Crestinii sunt grupul religios cel mai persecutat din lume si persecutia lor ia amploare.

Jennifer Wishon: Comisia a cerut presedintelui Trump sa numeasca un consultant special in domeniul libertatii religioase internationale, sa sanctioneze pe cei care incalca drepturile religioase si sa aloce bani pentru a ajuta departamentul de stat in eforturile sale de a proteja casele de rugaciune.

Tony Perkins: Bisericile, care sunt tinte usoare, au devenit tintele teroristilor si suntem de parere ca guvernul nostru poate ajuta aceste guverne prin progame de instruire pentru politie si fortele de siguranta publica, alaturi de casele de inchinare.

Jennifer Wishon: Pentru multi credinciosi din lume, gasirea tolerantei religioase este o chestiune de viata sau de moarte.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 773 - mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri