Persecuție în Chiapas, Mexic

Adaugat la :  10.01.2020

Cinci familii au fost date afară din casele lor, devenind refugiați interni, deoarece credința pe care o mărturisesc nu este cea tradițională. În 19 octombrie 2019, 33 de creștini evanghelici au fost obligați să plece din cartierul Napite’ din San Cristobal de las Casas. Maria, fiica pastorului Octavio, dirijează logistica în ceea ce privește susținerea fraților și surorilor care au devenit refugiați.

Maria, fiica pastorului Octavio: Încercăm să răspundem tuturor nevoilor pe care ei le au, dar am discutat și cu autoritățile guvernamentale în vederea unei soluții rapide. Ne dorim să se întoarcă acasă curând, să poată locui iar în comunitățile lor și să aibă libertatea de închinare.

Pastorul Alberto Garcia, de la Casa de Închinare a Bisericii Baptiste „Regele Isus”, împreună cu pastorul Ramon Hernandez, au distribuit peste 270 kg de lucruri necesare, care au fost adunate în municipiul Las Margaritas și în orașul Monterrey. Strângerea ajutoarelor a fost necesară deoarece persoanele dislocate din Napite’ au plecat numai cu hainele pe care le aveau pe ei. Au fost obligați să-și lase în urmă toate toate bunurile.

Esdras Alonso, directorul „Eagles’ Wings”, manageriază procesul juridic.

Dolores Hernandez, 21 Grams Mission: Avem grijă și îi încurajăm pe frații și pe surorile noastre care suferă din pricina intoleranței religioase din comunitățile lor. Unii sunt alungați, iar alții sunt hărțuiți și se fac presiuni asupra lor să-și lepede credința pentru a putea rămâne în comunitățile lor. Asociația noastră este dedicată grupurilor vulnerabile, nu doar din cauza persecuției religioase, ci și din alte cauze pe care guvernul le ignoră sau spune că nu există. Acum suntem alături de grupul din Napite’, dar sunt și alte grupuri dislocate de 10 ani, iar guvernul nu le-a oferit nicio soluție.

A fost un reportaj realizat de Isa Vasquez, din Chiapas.

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri