Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Persecuție religioasă Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  4.12.2020

Este o libertate în Statele Unite pe care mulți o iau drept bună. Este vorba de libertatea de închinare. Însă din Africa până în Asia și Orientul Mijlociu, milioane de oameni se confruntă cu ostilități din cauza credinței lor. De fapt, potrivit unor date noi primite de la Centrul de Cercetare Pew, restricțiile sunt la cel mai înalt nivel. Recent, George Thomas de la CBN a stat de vorbă cu un expert care monitorizează intoleranța religioasă.

George Thomas: Pentru a discuta despre deteriorarea situației libertății religioase din întreaga lume, ni se alătură Elisabeth Cassidy, director de cercetare și de politici al Comisiei Statelor Unite pentru Libertate Religioasă Internațională. Elisabeth, vă mulțumesc pentru prezență. Centrul de Cercetare Pew a urmărit restricțiile aplicate asupra libertății religioase în 198 țări încă din 2007. Potrivit acestor cercetări, siutația persecuției religioase se înrăutățește în întreaga lume, nu-i așa?

Elisabeth Cassidy: Pew a publicat ultimul raport efectuat de ei. Da, așa este. Potrivit acestuia, tendința restricțiilor religioase, ce nu înseamnă neapărat violarea libertății religioase, este în creștere. Statele autoritare, potrivit evaluării dovezilor de către comisia noastră, încalcă în mod sever libertatea religioasă. Vor să controleze fiecare aspect al vieții cetățenilor lor, printre care orice credință sau practică religioasă. Acesta a fost primul an în care Pew a examinat tipurile de guverne și le-a comparat cu informațiile lor și aveți dreptate. Ei au găsit o legătură între regimurile autoritare și restricțiile religioase date de către guverne.

George Thomas: Sunt zone în lume unde viața credincioșilor este mai grea?

Elisabeth Cassidy: Potrivit Centrului de Cercetare Pew se pare că cele mai severe restricții impuse de guverne sunt în Orientul Mijlociu și în zona Asia-Pacific. Această tendință e constantă în raportul întocmit de ei. Noi privim puțin mai diferit situația, deoarece realizăm rapoarte legate de violările libertății religioase potrivit standardelor internaționale ale libertății de religie sau credinței, conform legii din Statele Unite, și Legii privind Liberatea religioasă internațională cu care lucrăm noi. Nu fiecare restricție este neapărat o violare. Însă mai multe țări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și regiunea Asia-Pacific ne preocupă în mod serios.

George Thomas: Elisabeth, de ce sunt considerați oamenii credinței o amenințare pentru guvernul lor și pentru lume?

Elisabeth Cassidy: Guvernele autoritare, așa cum am menționat deja, vor să controleze. Tot ce guvernul nu controlează este considerat a fi o amenințare. Mai ales religia, deoarece este o sursă de apartenență și de inspirație pentru oamenii din afara statului. Trebuie să mai adaug faptul că aceste rapoarte, rapoartele Pew și ale noastre se referă și la oamenii care nu sunt religioși, deoarece drepturile religioase se referă și la dreptul de a crede în religia pe care o alegi sau să nu crezi în nicio religie. Sunt țări în care au loc violări serioase și severe împotriva oamenilor care nu vor să urmeze nicio religie. Este vorba mai ales de țările în care se impune o religie oficială sau una majoritară asupra fiecărui cetățean. Cei care nu sunt adepții acelei credințe, indiferent dacă vor să urmeze o altă credință sau nu vor să fie religioși, adesea suferă din cauza violării libertății religioase.

George Thomas: Cercetările continuă pentru a dovedi că cel mai persecutat grup religios din lume este cel creștin. Am dreptate?

Elisabeth Cassidy: Potrivit studiului Pew, primim încontinuu rapoarte cu privire la hărțuirea creștinilor în mai multe țări decât cu privire la hărțuirea altor grupuri. Musulmanii sunt al doilea cel mai persecutat grup. Cifrele sunt asemănătoare mereu. Se poate vedea cât de răspândită este hărțuirea din cauza religiei. Este impresionant faptul că grupul care este pe locul trei în ceea ce privește clasificarea țărilor în care există hărțuire este comunitatea evreiască. Este uimitor faptul că această comunitate este totuși mică în comparație cu populația globală.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 855, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.