Perspectivele apocaliptice ale liderilor iranieni si implicatiile lor pentru lume

Adaugat la :  10.01.2018

Multi iranieni si-au riscat viata iesind in strada si spunand ca nu vor ca cei de la conducere sa le impuna o religie. Avem un reportaj al CBN realizat de George Thomas despre perspectivele multor lideri iranieni asupra sfarsitului lumii. Thomas a intocmit acest reportaj acum cativa ani, pe cand presedinte era

Mahmud Ahmadinejad, dar care inca e relevant pentru Iranul de azi.

In timp ce se scandeaza „Moarte Americii si Israelului”, presedintele Mahmud Ahmadinejad a anuntat multimilor de iranieni ca se iveste un nou Orient Mijlociu.

„Prin harul lui Allah si multumita rezistentei opuse de natiuni, noul Orient Mijlociu se va uni in curand, fara americani si fara „regimurile” sioniste.”

El mai spune ca haosul din regiune e organizat de imamul Mahdi.

„Suntem in ultima runda, in mijlocul unei revolutii puse la cale de cel pe care noi il iubim, cel de-al 12-lea imam. O mare trezire are loc si se poate vedea clar ca e dirijata de imamul nostru.”

Pentru a intelege perspectivele „mesianice” si apocaliptice ale lui Ahmadinejad, trebuie sa mergem la o moschee din satucul Jamkaran din Iran. In spatele acestei moschei e o fantana de unde Ahmadinejad si milioane de alti musulmani siiti cred ca, intr-o buna zi, va iesi versiunea lor de mesia, unul islamic si anume Mahdi, sau cel de-al 12-lea imam. Joel Rosenberg a scris o carte despre el.

Se crede ca acest lider islamic va veni intr-o buna zi, in vremea sfarsitului, si va aduce judecata pe pamant.

Zeci de mii de musulmani merg in fiecare noapte la acea fantana, care e acoperita, pentru protectie, de o cutie luminata in verde. In marea parte a timpului, aici se spun rugaciuni si se saruta cutia din metal. Altii scriu rugaciuni catre Mahdi, pe care le lasa sa cada in fantana.

Multi sunt cei care, precum acest baiat cu lanterna, cred ca Mahdi sta ascuns pe fundul fantanii si citeste aceste rugaciuni.

„Ma uitam cu lanterna sperand ca-l voi vedea pe Mahdi, dar n-am reusit in aceasta seara.”

Potrivit eruditilor siiti, Mahdi, un descendent al profetului Mahomed, a disparut la mijlocul secolului al IX-lea. Musulmanii siiti asteapta reintoarcerea celui de-al 12-lea imam la sfarsitul zilelor, cand va fi o vreme de genocid, razboaie si haos in intreaga lume.

Sunnitii, ce reprezinta majoritatea musulmanilor din lume, vad altfel venirea lui Mahdi, despre care cred ca inca nu s-a nascut si ca va proveni din Fatima, fiica profetului Mahomed. Musulmanii siiti cred ca al 12-lea imam este in viata si ca va reaparea inainte de ziua judecatii.

Fratele Waheed, un musulman convertit la crestinism, e gazda unui talk show popular in Orientul Mijlociu.

„Cu siguranta, toti musulmanii trebuie sa creada in vremea sfarsitului. In ciuda diferentelor teologice dintre siiti si sunniti legate de mesia islamic, a crede in vremea sfarsitului e ceva obligatoriu.”

Sa-l vedem acum pe Mahmud Ahmadinejad! De cand a devenit presedintele Iranului in 2005, se pare ca el e cel mai influent ucenic al lui Mahdi. In aproape toate discursurile sale, fie in tara, fie peste granita, omul il implora pe Allah sa grabeasca reintoarcerea lui Mahdi.

„Allah, grabeste venirea imamului Mahdi, da-i sanatate si victorie si fa-ne ucenicii lui!”

Ahmadinejad pare sa fie in legatura cu o societate islamica radicala din Iran care crede ca omul poate grabi venirea lui Mahdi prin anihilarea a doua natiuni: Israelul, caruia ii spun „micul Satana” si SUA, „marele Satana”.

Atat siitii cat si sunnitii cred ca vremea sfarsitului va fi marcata de evenimente apocaliptice.

Inainte de revenirea lui Mahdi, va fi haos in lume, razboaie, foamete si catastrofe naturale vor devasta pamantul, dar cand Mahdi va veni, va aduce dreptate.

Aproape toti musulmanii cred ca, la revenirea lui Mahdi, va fi insotit de Isus, cunoscut in islam ca fiind profetul Isa. Ei cred ca Isus se va reintoarce pe pamant si va ucide „porcii”, va distruge crucile si ii va ucide pe evrei si il va invinge pe anticrist.

Pana atunci, Ahmadinejad, care se crede a fi un fel de Ioan Botezatorul, spune lumii sa se pregateasca.

El crede ca vremea sfarsitului e aproape, ca mesia islamic vine si ca un mod de a grabi venirea celui de-al 12-lea imam ca sa domneasca pe pamant e sa distruga civilizatia iudeo-crestina asa cum o stim noi.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 211 - 13 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.